WhatsApp test nieuwe AI-functies met Meta AI

Elwin Hodžić
0

WhatsApp test nieuwe AI-functies waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen laten analyseren en aanpassen door kunstmatige intelligentie.


Op de hoogte blijven van alles wat met AI te maken heeft?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Nieuwe AI-functies in WhatsApp

Een recente bètaversie van WhatsApp maakt het mogelijk voor gebruikers om afbeeldingen door een AI te laten analyseren en aan te passen. Deze functie identificeert objecten in foto’s en verwijdert ongewenste elementen. Meta Platforms biedt hiervoor een eigen kanaal aan, genaamd “Meta AI”, waar gebruikers hun afbeeldingen en vragen naar kunnen sturen.

Tweede nieuwe AI-functie in korte tijd

WhatsApp heeft binnen enkele dagen een tweede nieuwe AI-functie geïntroduceerd. Eerder bracht het een bètaversie uit die een AI-functie voor gepersonaliseerde avatars bevatte. Met deze functie kunnen gebruikers avatars van zichzelf creëren in elke denkbare omgeving, zoals een bos of de ruimte.Gebaseerd op “Imagine” van Meta

De nieuwe AI-fotofunctie van WhatsApp lijkt gebaseerd te zijn op “Imagine”, de AI-beeldgenerator van Meta. De laatste bètaversie (2.24.14.20) maakt gebruik van Meta AI’s generatieve AI, niet alleen voor het maken van afbeeldingen, maar ook voor het bewerken en analyseren van bestaande afbeeldingen.

Interactieve AI-functies

Volgens een screenshot van WABetaInfo accepteert Meta AI afbeeldingen en reageert op de bijgevoegde commando’s. Gebruikers kunnen vragen stellen over de afbeelding, zoals wat of wie erop staat. De AI kan ook contextuele informatie geven, bijvoorbeeld over historische gebouwen of bezienswaardigheden.

Bron: WABetaInfo

Afbeeldingen bewerken met AI

Meta AI kan de verzonden afbeeldingen ook bewerken op basis van tekstuele instructies. Volgens WABetaInfo behouden gebruikers de controle over de afbeeldingen en kunnen ze deze altijd verwijderen. Of Meta Platforms of WhatsApp de verstuurde afbeeldingen opslaat en mogelijk voor eigen doeleinden gebruikt, is onbekend. Ook deze gesprekken zijn immers versleuteld – zoals gebruikelijk bij WhatsApp.

Beschikbaarheid van de nieuwe AI-functies

Deze AI-functies zijn nog in ontwikkeling en zullen waarschijnlijk later beschikbaar worden voor alle WhatsApp-gebruikers. Op dit moment is Meta AI echter niet beschikbaar in de EU en daarmee ook niet in Nederland (behalve als je een VPN gebruikt). Het kan dus nog even duren voordat deze AI-functies ook hier beschikbaar zijn, zelfs als ze in Noord-Amerika al wel te gebruiken zijn.


Op de hoogte blijven van alles wat met AI te maken heeft?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Chat GPT gebruiken: dit kun je allemaal doen met de chatbot van OpenAI

OpenAI heeft de ChatGPT-bot ontwikkeld als een taalmodel dat is getraind op een enorme hoeveelheid tekst op het internet. Je kunt ChatGPT gebruiken om...

Google Gemini gebruiken: dit kun je allemaal met de chatbot van Google

Eerst kon je alleen ChatGPT gebruiken, maar nu is het ook mogelijk om Gemini van Google te gebruiken. Beide chatbots die gebaseerd zijn op AI kunnen w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er