WhatsApp dreigt met stappen tegen WhatsAPI

Alieke van Sommeren
0

Kort WhatsApp logogeleden bleek dat WhatsApp wederom te kampen heeft met veiligheidsissues. Chatsessies bleken eenvoudig af te luisteren te zijn en accounts kunnen worden gekaapt. Hierbij is gebruik gemaakt van WhatsAPI.

WhatsApp heeft nu de ontwikkelaars van WhatsAPI gedreigd met juridische stappen als ze niet overgaan tot het stoppen met het project. Inmiddels is in overleg tussen WhatsApp en de ontwikkelaars van WhatsAPI het project offline gehaald. WhatsApp communiceert zelf echter niet over de aangetoonde veiligheidslekken en er is dan ook nog geen informatie richting de gebruikers verstuurd met tekst en uitleg en een eventuele termijn waarbinnen de lekken worden gedicht.

Meer over

WhatsApp

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er