webtip: verwantschap soorten in een oogopslag

Alieke van Sommeren
0

De site onezoom.org laat op een eenvoudige, mooie manier zien hoe soorten op deze planeet aan elkaar verwant zijn. Tegelijkertijd zie je hoe ontiegelijk veel soorten en subsoorten er eigenlijk zijn.

Als de pagina gaat zoomen, blijft het zoomniveau maar doorgaan en doorgaan tot je wat draaiierig wordt. Gelukkig zit er ook een zoekfunctie ingebouwd, want ook op basis van de takken een bepaald dier vinden is een dagtaak.

onezoom.org

Van elk beestje wordt een begeleidende foto en link naar de Wikipedia-pagina gegeven en wordt aangegeven of het dier al dan niet een beschermde diersoort is. De soorten die gevaarlijk dicht op het randje van uitsterven bungelen, hebben een rood blad aan de grotere boom.

Meer leuke webtips in c't 05/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: Wat zit er in de lucht?

We leven niet in de met smog gevulde steden in China, maar toch is het voor een aantal mensen belangrijk om de luchtkwaliteit van de plekken waar je v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er