webtip: tekst en uitleg voor songteksten

Alieke van Sommeren
0

Bij songteksten is er altijd ruimte voor discussie. Gaat de tekst nu over de letterlijke betekenis, of zit er een diepere laag onder … of toch stiekem vooral metaforen, maar ja voor wat?

Via genius.com krijg je hulp bij het ontrafelen van songteksten. Zodra het onduidelijke nummer is opgeduikeld, klik je op de tekst waar je uitleg over wilt, dan verschijnt rechts in beeld uitgebreide informatie.

Genius

Omdat de community de informatie inklopt, zie je ook voorgestelde aanpassingen en suggesties ter verbetering van de uitleg. Behalve uitleg zie je naast de tekst nog commentaar van artiesten (opgetekend door de community), prijzen of kritieken die het nummer heeft gekregen, opmerkingen van de schrijvers en andere interessante en leuke weetjes over het nummer.

Meer leuke webtips in c't 05/2024

Meer over

AudioWebsites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: Ancient History Encyclopedia

De Ancient History Encyclopedia bevat een schat aan informatie over zeer veel onderwerpen. Het is de meest gelezen encyclopedie over geschiedenis.

Webtip: Wat zit er in de lucht?

We leven niet in de met smog gevulde steden in China, maar toch is het voor een aantal mensen belangrijk om de luchtkwaliteit van de plekken waar je v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er