webtip: stamboom van muziek

Alieke van Sommeren
0

Data mooi en duidelijk weergeven is één ding, maar musicmap.info met z’n geneologie van muziek zit ook tjokvol informatie over het doel van de site, hoe lang er aan gewerkt is en met hoeveel bronnen. En muziek natuurlijk.

Bij het aanklikken van elk muziekgenre toont musicmap.info een uitgebreide omschrijving en het is makkelijk doorklikken naar de naaste muziek­verwanten. Van veel muziekgenres zul je waarschijnlijk niet eens gehoord hebben, maar de nummers wel.

Muziekfamilie

Alleen maar beschrijvend iets over muziek vertellen is niet genoeg, via links naar Spotify en You­Tube luister en kijk je naar Jonny Duncan met zijn Footprints in the Snow tot Eek-A-Mouse met Wa-Do-Dem. Via de navigatiefunctie duikel je alles op van Acid House tot Western Swing en zie je alle naburige genres in een uitgebreid schema grafisch weergegeven.

Meer website-tips in c't 05/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: Ancient History Encyclopedia

De Ancient History Encyclopedia bevat een schat aan informatie over zeer veel onderwerpen. Het is de meest gelezen encyclopedie over geschiedenis.

Webtip: pc-onderdelen benchmarken voor aanschaf

Wil je prestaties van pc-onderdelen vergelijken voordat je ze koopt? Dat is handig als je van plan bent een pc in elkaar te zetten of onderdelen te up...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er