webtip: raket(informatie)pret

Alieke van Sommeren
0

allrockets.space laat je kijken naar raketten met verschillende lift-klasses uit diverse landen en van verschillende fabrikanten.

Per raket zie je de kosten per kilo, hoeveel paypload er mee kan en hoe betrouwbaar ze zijn. Als je op een raket klikt, krijg je de mogelijkheid ze te vergelijken, maar ook een visuele weergave van de liftcapaciteit, verschillende kosten en lanceerhistorie, plus directe links naar meer informatie.

allrockets.space

Ook niet meer gebruikte raketten worden genoemd. In Europa hebben we de Ariane 5 en Vega die nog steeds worden ingezet, de Chinezen hebben een setje Long Marches, de Kuaizhou en Hyperbola. De Amerikanen hebben de meest uitgebreide collectie, van Falcons en Atlassen en Delta’s tot Electron, Antares en Minotaurs.

Meer webtips in c't 05/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

webtip: hoe onnodig lichten we op

We staan er niet zo heel erg bij stil, al helemaal niet als het zo vroeg donker is, maar lichtvervuiling is een serieus onderwerp. Het verstoort fauna...

webtip: gluren bij de (verre) buren

Het blijft erg bijzonder om op elk gewenst moment een kijkje te kunnen nemen bij een straatfestival in New Orleans, een albatros­nest in Nieuw-Zeeland...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er