Webtip: pc-onderdelen benchmarken voor aanschaf

Marco den Teuling
0

Wil je prestaties van pc-onderdelen vergelijken voordat je ze koopt? Dat is zeker handig als je van plan bent een pc in elkaar te zetten of onderdelen te upgraden. Op de site www.userbenchmark.com kun je bepaalde onderdelen van een systeem benchmarken, maar ook rond ­kijken naar onderdelen die op je wenslijst moeten komen. Dankzij de testresultaten van gebruikers krijg je een mooie set resultaten en uitgedeelde scores in beeld. Heb je al een systeem dat je wilt benchmarken, dan kun je een testprogramma downloaden van de site.

Met behulp van het simpele rood voor oei, oranje voor opletten en groen voor prima is makkelijker onderscheid te maken tussen de waarden in de overzichten. Er zijn ook verschillende ‘toprankende’ artikelen zichtbaar. Meerdere onderdelen zijn in een vergelijking te zetten. Via filters breng je het aantal potentiële aankoopkandidaten nog een stukje verder terug. Je kunt ook bekijken wat vervanging van een bepaald onderdeel in een systeem voor prestatiewinst zou (kunnen) opleveren.

pc-onderdelen benchmark vergelijken

Op de site is ook een beperkte systembuilder beschikbaar. Ook daarbij kun je twee systemen naast elkaar zetten en beoordelen op performance voor gaming, desktopwerk of als workstation.

Voor uitgebreide tests die verder gaan dan benchmarkgetallen, kun je terecht bij c’t magazine. Wil je graag zelf een pc bouwen, maar heb je geen zin in al het uitzoekwerk? Kies dan een van de c’t-bouwvoorstellen of gebruik zo’n voorstel als basis.

Uitgebreide reviews en vergelijkende tests vind je in c't magazine. Nieuwste uitgave: c't 05/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er