webtip: NASA worldview

Alieke van Sommeren
0

Bekijk de aarde eens met behulp van satellieten: NASA heeft verschillende interessante verzamelingen op worldview.earthdata.nasa.gov gezet.

Zie de ogen van orkanen, de lichtvervuiling gedurende de nachten, sneeuwlagen op bergtoppen en stofstormen en bosbranden. Er is een uitleg over hoe het fenomeen tot stand kwam en wat voor informatie je ziet, en welke instrumenten de beelden hebben vastgelegd.

nasa worldview

Via een timelapse zie je de informatie voorbijschuiven. De tab events laat je kiezen uit de meest recente vanuit bovenaf te bekijken fenomenen en omstandigheden.

Meer webtips in c't 08-09/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: Ancient History Encyclopedia

De Ancient History Encyclopedia bevat een schat aan informatie over zeer veel onderwerpen. Het is de meest gelezen encyclopedie over geschiedenis.

webtip: documentaires te over

Niet te veel nadenken bij het voor een tv hangen mag dan voor even leuk zijn, maar soms wil je ook wel eens iets interessants of bijzonders bekijken d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er