webtip: naadloze overgangs-playlist tussen artiesten

Alieke van Sommeren
0

Het koken van een kikker: zo langzaam iets aanpassen dat de aanpassing nauwelijks opvalt. Via BoilTheFrog voer je de twee artiesten in waarvoor je een naadloze overgangs-playlist voor Spotify in elkaar wilt zetten.

Van de Foo Fighters naar Donna Summer? Dat kan in 9 tracks. De Gallery laat wat interessante voorbeelden zien, zoals Kanye West naar Taylor Swift, of Justin Bieber naar Jimi Hendrix.


Het werkt met een algoritme voor vergelijkbare artiesten, die dan het pad volgt van de ene artiest naar de andere. Vervolgens worden nummers geselecteerd die qua energie goed tussen het vorige en opvolgende nummer passen.

De BoilTheFrog-site laat je de eerste 30 seconden van de nummers in de playlist afspelen, via Spotify krijg je uiteraard netjes de songs op volledige lengte voorgeschoteld.

Meer leuke webtips in c't 05/2024

Meer over

AudioWebsites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: Wat zit er in de lucht?

We leven niet in de met smog gevulde steden in China, maar toch is het voor een aantal mensen belangrijk om de luchtkwaliteit van de plekken waar je v...

Webtip: handige informatie over het vliegtuig van je vliegreis

Bij het boeken van een vliegreis is het niet onverstandig om eens rond te kijken naar informatie over het specifieke vliegtuig waar je mee vliegt. Sea...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er