webtip: meteorietenregen in beeld

Alieke van Sommeren
0

Dat we echt niet alleen zijn in het heelal bevatten we wel een beetje, maar het is op sommige vlakken zelfs behoorlijk druk. Bij meteorshowers.org kun je op een simpele maar mooie manier zien welke rotsblokken er op ons pad en binnen het zonnestelsel op koers liggen.

Vanuit een gezichtspunt in ons zonnestelsel, vanaf aarde of vanuit de ruimte naar de aarde bekijk je hoe alles voorbijschuift. Als je alle meteorietenregens tegelijk laat zien, zie je zeer duidelijk hoe de stenen beïnvloed worden door de zwaartekracht van de hemellichamen.

meteorshowers.org

Het is maar goed dat we een aantal flinke ‘honeypots’ in ons zonnestelsel hebben die het grootste deel van de rotsblokken onschadelijk maken.

Meer leuke webtips in c't 06/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

webtip: tekst en uitleg voor songteksten

Bij songteksten is er altijd ruimte voor discussie. Gaat de tekst nu over de letterlijke betekenis, of zit er een diepere laag onder … of toch stiekem...

webtip: naadloze overgangs-playlist tussen artiesten

Het koken van een kikker: zo langzaam iets aanpassen dat de aanpassing nauwelijks opvalt. Via BoilTheFrog voer je de twee artiesten in waarvoor je een...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er