webtip: maanmania

Alieke van Sommeren
0

Wij zijn niet het enige bolletje in de ruimte met een ander bolletje dat we maan mogen noemen. In ons zonnestelsel bestaan er daar bijna 200 stuks van. De website van National Geographic heeft er een aparte sectie aan gewijd.

De site heeft een prachtige visuele stijl waar je lekker soepel doorheen scrolt en klikt. De relatieve grootte van de manen wordt getoond door er een kaart van een Amerikaanse staat op te projecteren. Per maan staat vermeld welke missies waar precies op bezoek zijn geweest.

maandata

Ook zijn alle benoemde geografische delen te bekijken, evenals de interessante kenmerken op wetenschappelijk gebied, bijvoorbeeld de bijzondere atmosfeer of samenstelling van het oppervlak.

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er