webtip: lekker zen lezen

Alieke van Sommeren
0

Hoe mooi en ogenschijnlijk rustig bepaalde websites ook in elkaar steken, soms heb je geen zin in overbodige toeters en bellen maar wil je alleen de tekst met foto’s doorlezen en misschien wat kleine aantekeningen maken.

Outline.com stript alle poeha van een ingevoerde url en toont de tekst lekker clean voor je neus. Dit leest heerlijk relaxed, maar je kunt nog wel opmerkingen plaatsen via ‘Annotations’ rechtsboven op de pagina.

Outline voorbeeld

Het gebruik is geheel gratis. Inloggen kan met een account bij Hypothesis, een nonprofit-website gericht op het promoten van open discussies. Met een account kun je makkelijk notities bij teksten maken (zoals op Outline.com) maar ook sociaal lezen of onderzoek ordenen.

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: pc-onderdelen benchmarken voor aanschaf

Wil je prestaties van pc-onderdelen vergelijken voordat je ze koopt? Dat is handig als je van plan bent een pc in elkaar te zetten of onderdelen te up...

Webtip: handige tool voor bingewatchers

Het leven van een bingewatcher kan best zwaar zijn. Waar o waar is je favoriete serie of film te bekijken?

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er