webtip: leer je te wapenen tegen kwetsbaarheden in je code

Alieke van Sommeren
0

Je bent beginnend developer of een hobbyprogrammeur die wat wil leren over het hackbestendig maken van je werk? Hacksplaining.com leert je hoe je je kunt wapenen.

Hacksplaining leert je in verschillende stappen hoe bepaalde kwetsbaarheden werken. Zo krijg je van de populaire aanvallen SQL-injection, click-jacking, cross-site-scripting, denial-of-service-attacks, email-spoofing, malvertising en meer een mooie real-life demonstratie in stappen voor je neus met daarna informatie over hoe groot de kans is dat je daar last van gaat krijgen.

hacksplaining

Je leert ook hoe makkelijk de betreffende kwetsbaarheid te benutten valt en wat de impact is. En belangrijker nog: hoe je al die ellende kunt voorkomen door goede code te gebruiken. Als afsluiter krijg je nog wat extra leesvoer om je nog verder in het onderwerp te verdiepen.

c't 06/2024

Meer over

Programmeren

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Hacking-gadget: ChameleonMini emuleert NFC-pasjes

NFC is overal, van elektronische toegangsbewijzen tot en met OV-kaarten. De ChameleonMini emuleert NFC-kaarten en kan slordige controles aftroeven.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er