webtip: experimenten met zwaartekracht, geluid en image processing

Alieke van Sommeren
0

Leerzaam en leuk: experimenteren met zwaartekracht, geluid en image processing op lab.nationalmedals.org. Maak hemellichamen aan, geef ze een zwiep en zie hoe ze elkaar beïnvloeden.

Terwijl jij je nieuwe universum in elkaar zet via lab.nationalmedals.org, verschijnt linksonder uitleg in beeld. Bij geluid gaat het over hoe je omgeving geluidsgolven beïnvloedt en de manier waarop je de geluiden ‘anders’ hoort. Door zelf een synthesizer te bespelen, worden de geluidsgolven getoond in omgevingen als een studio, bos, concerthal of een put.

De visualisaties geven weer wat er precies gebeurt en je hoort het resultaat. Het laatste segment gaat over hoe computers visuele data verwerken om foto’s mooi te maken. Bij elk filter dat wordt toegepast staat uitgelegd wat de computer voor stappen uitvoert om van het origineel tot de bewerkte output te komen.

c't 06/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

webtip: gebouwendata beloeren

Met de op zichzelf behoorlijk droge data over gebouwen kun je toch vrij eenvoudig erg mooie informatieve graphics in elkaar zetten. Onze voorbeelden l...

Webtip: Ancient History Encyclopedia

De Ancient History Encyclopedia bevat een schat aan informatie over zeer veel onderwerpen. Het is de meest gelezen encyclopedie over geschiedenis.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er