webtip: de stippen aan de hemel

Alieke van Sommeren
0

Leuk al die twinkelende stipjes aan de hemel. Maar welke stip hoort ook alweer bij welk sterrenbeeld en welke heldere stip is planeet x of y?

staratlas.com laat overzichtelijk zien wat er aan de hemel staat vanaf een door jou bepaalde locatie. Met de muis zap, zoom en draai je door de sterrenwereld.

Een leuke feature is het timelapsen zodat je de hemellichamen rustig voorbij ziet schuiven. Dit kan door vanaf de huidige tijd wat heen en weer te spoelen met de knoppen.

staratlas

Via het klikken op de huidige tijd kun je zelfs terug tot en met de stand van hemelzaken in januari 1900. Er zijn meer dan 60,000 sterren (tot maximaal magnitude 8.5) in de interactieve sterrenkaart te ontdekken.

Klik op een planeet om er meer over te weten te komen, zoals de zwaartekracht en massa vergeleken met onze blauwe aardbol.

Meer webtips in c't 05/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er