webtip: de aarde is altijd in beweging

Alieke van Sommeren
0

Het Smitsonian National Museum of Natural History heeft een Global Volcanism Program en de opgeduikelde data in een mooie geanimeerde weergave op volcano.si.axismaps.io neergezet.

De data begint met tellen vanaf 1960. Je ziet aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en grote uitstoten van zwaveldioxide in gekleurde weergave verschijnen op een platte kaart of een globe.

volcano.si.axismaps.io

Zo zie je duidelijk waar de aardplaten tegen mekaar aan schuiven en zo voor een hoop seismische en andere ellende zorgen. Elk event is aanklikbaar voor meer informatie. De data is downloadbaar als csv- of json-bestand.

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: Wat zit er in de lucht?

We leven niet in de met smog gevulde steden in China, maar toch is het voor een aantal mensen belangrijk om de luchtkwaliteit van de plekken waar je v...

Webtip: alternatieven zoeken voor Google-tools

Sommigen willen zo min mogelijk Google gebruiken omdat ze van alles van je loggen en bijhouden. Daarom zijn er veel websites met allerlei alternatieve...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er