Webtip: Ancient History Encyclopedia

Alieke van Sommeren
1

ancient history map

De Ancient History Encyclopedia bevat een schat aan informatie over zeer veel onderwerpen. Het is de meest gelezen encyclopedie over geschiedenis.

De missie van de Ancient History Encyclopedia is om geschiedeniseducatie te verbeteren. Dat willen ze doen door de meest complete, gratis beschikbare en betrouwbare bron aan informatie te zijn. De website heeft een hele rits aan web-awards in de wacht gesleept en bevat ruim 1400 definities, ruim 700 artikelen, ruim 1000 video’s en 311 3D-afbeeldingen.

De website wordt gerund door een non-profit organisatie. Donaties of het kopen van merchandise helpt bij het financieren van het materiaal voor de artikelen, de editing en natuurlijk de serverkosten. De website is goed voor vele uren rondstruinen in ‘nieuwe’ geschiedenis.

Meer webtips & reviews in c't magazine 12/2022

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Lees ook

Webtip: Wat zit er in de lucht?

We leven niet in de met smog gevulde steden in China, maar toch is het voor een aantal mensen belangrijk om de luchtkwaliteit van de plekken waar je v...

Webtip: handige informatie over het vliegtuig van je vliegreis

Bij het boeken van een vliegreis is het niet onverstandig om eens rond te kijken naar informatie over het specifieke vliegtuig waar je mee vliegt. Sea...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
MArk S90
Lezer
MArk S90

“U heeft een adblocker en mag dus niet kijken op onze site”. Vreemd want cookies kan ik wel weigeren.