Nieuwe versie WebSite X5

0

De tiende editie van web-editor WebSite X5 Evolution staat in de startblokken. Momenteel stelt het Italiaanse bedrijf Incomedia op de CeBIT de nieuwste versie voor en wij mochten alvast kijken wat er allemaal voor nieuwe functies in het programma zitten.

Net als in vorige versies maak je metWebSite X5 Evolution 10 snel en eenvoudig een website in vijf stappen. Daarbij maakt het niet uit of je een doorgewinterde webdesigner bent of een leek die voor het eerst een website in elkaar wil zetten. Dankzij templates, WYSIWYG-bediening en drag’n drop van willekeurige objecten maak je een website precies zo als je wilt dat die eruit moet zien.

De grootste verandering ten opzichte van de voorgangers is de mogelijkheid om mobiele websites te maken. Naast 1500 sjablonen voor gewone websites krijg je namelijk zo’n 100 sjablonen die speciaal voor mobiele apparaten zijn bedoeld. Door gebrek aan Flash op smartphone en tablets maken de mobiele sites veelvuldig gebruik van HTML5. Alle content, zoals fotogalerijen en video’s, werkt op elk mobiel apparaat en doet qua presentatie niet onder voor de Flash-varianten. Andere handige toevoegingen zijn nieuwe objecten die je in websites kunt inbouwen. Zo is er bijvoorbeeld het Social Object voor integratie van sociale netwerken of het Map Object voor een interactieve kaart.

De releasedatum is op moment van schrijven nog niet bekend, maar we zullen dit bericht updaten zodra we het precies weten. Ondertussen krijg je met deze video een mooie indruk van de mogelijkheden van WebSite X5.

Deel dit artikel

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

De streamingdienst Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun Netflix-account delen met anderen. De streamingdienst accepteer...

AVM toont nieuwe FRITZ!-producten op het MWC in Barcelona

Op het MWC in Barcelona toont AVM nieuwe FRITZ!-producten voor thuisnetwerken via 5G, glasvezel, DSL en kabel.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er