c’t Monday: Win een Sony NSZ-GS7 met Google TV [updated]

Redactie
0

Deelname is gesloten. Houd onze site in de gaten voor de volgende prijsvraag.

Winaar van Sony NSZ-GS7 is geworden twitteraar @danielpharazijn. Hij wint de Sony NSZ-GS7 met Google TV. Om de pijn te verzachten winnen @MartinVeZ, @NorbertEngbers en @EverhartBeek een Microsoft Touch Mouse, Wedge Touch Mouse dan wel een Wedge Mobile keyboard. Wij wensen alle prijswinnaars veel plezier met hun prijs.

Prijsvraag

c't mondayNaar aanleiding van ons 15-jarig bestaan, nu alvast een klein voorproefje van wat er allemaal komen gaat. We verloten deze week een leuke Sony NSZ-GS7 internetspeler met Google TV. Wat moet je daarvoor doen? Simpel: tweet een foto van jezelf, je hond, cavia of wat dan ook met een c’t magazine zichtbaar in beeld aan ons adres (@ct_magazine) en gebruik in ieder geval de hashtag #ctmonday.  De actie loopt tot aanstaande zondag 17:00 uur.  Maandag 5 november maken we de winnaar bekend.

De komende weken zijn er nog veel meer toffe prijzen te winnen.  Houd daarom onze homepage goed in de gaten en volg ons op Twitter.

Sony NSZ-GS7 Google TV

Sony was de eerste die in Nederland en België een apparaat met Google TV lanceerde. Simpel gezegd gebruikt deze internetspeler Android om ook van oudere tv’s een smart-tv te maken. De fraaie settopbox sluit je via HDMI aan op je tv en verbind je vervolgens via wifi of ethernet met het internet.

Als je internet- en tv-content volledig via de box wilt laten lopen, moet je het tv-signaal via een extra dvb-receiver via hdmi de tv laten binnenkomen. De NSZ-GS7 heeft vier IR-zenders en kan daarmee tv’s of dvb-receivers op afstand bedienen. Voor een goede aansturing wordt een externe IR-booster meegeleverd. Handig als je de speler in een tv-meubel met een deurtje hebt staan.

De NSZ-GS7 wordt passief gekoeld en is volledig stil. Natuurlijk wordt hij hierdoor wel wat warmer, dus een gesloten tv-meubel is niet zo’n goed idee. Het enorme aluminium koellichaam voert pieken qua warmte wel af, maar die warmte moet natuurlijk wel ergens blijven

Installeren gaat razendsnel. Invoeren van je Google-account is eigenlijk het enige. De rudimentaire startinterface biedt veel ruimte voor op de achtergrond draaiende televisieprogramma’s via de tv-receiver. Heb je geen receiver dan zie je alleen een balk met 8 pictogrammen onder in beeld – zeven daarvan kun je vervangen door een programma naar keuze.

De bediening is soepeltjes, de NSZ-GS7 reageert dankzij de dualcore 1,2 GHz ARM-processor snel op invoer. Daar speelt ook de bijgeleverde tweezijdige Bluetooth afstandsbediening een rol in, die zowel een touchpad als een volwaardig qwerty-toetsenbord heeft. Het toetsenbord heeft een fatsoenlijk drukpunt, zodat ook het invoeren van langere teksten geen probleem is. Googles Chrome-browser staat af fabriek al geïnstalleerd. Internetpagina’s worden vrij snel opgebouwd, maar door de browser-id kom je vaak op de mobiele website van de aanbieders terecht. Het aanbod aan passende tv-apps in Googles Play Store is nogal karig en grotendeels beperkt tot Amerikaanse content. In de categorie ‘Sony Select’ zitten slechts 17 apps waar Sony de gebruiker direct op wil attenderen. Voor de rest biedt Google Play allerlei items die niet voor Google TV geoptimaliseerd zijn. Dat levert crashes of foutieve weergaves op. Het lijkt erop alsof Sony de Google TV net iets te snel heeft uitgebracht in Europa, maar als hij populairder wordt, komen er vanzelf meer applicaties en diensten

beschikbaar.

Met behulp van apps kun je het apparaat uitbreiden: met MortPlayer worden bijvoorbeeld meer audioformaten ondersteund, Airlight verandert de box in een AirPlay-ontvanger en aVia voegt UPnP-ondersteuning toe.

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
t. dijkstra
Lezer
t. dijkstra

En Als je nu niet twittert?

Arie
Lezer
Arie

Ja, inderdaad…dit is dus niet goed overdacht.
Ik twitter ook niet, ben al jaren abbonee van CT…zou het leuk vinden als niet-twitteraars kansen zouden krijgen!

Hugo Van Buynder
Lezer
Hugo Van Buynder

Ik ben ook geen twitteraar…wat nu

Tijs
Lezer
Tijs

Ook al minstens 15 jaar geen twitteraar…

Hoop niet dat dit voor alle komende prijzen geldt…

Suf hoor!

Patrick Smits
Lezer
Patrick Smits

We zullen de komende acties tegelijk via de site en op Twitter aankondigen, maar insturen / meedoen zal in ieder geval bij de hoofdprijs niet via Twitter gebeuren, maar via good old e-mail. Houd de site vandaag goed in de gaten voor updates. We gaan nu eerst de redactievergadering in.

Pieter Achterberg
Lezer
Pieter Achterberg

Eerlijk gezegd begrijp ik niet veel van de text op pagina 6. Waar is die prijsvraag dan?

Patrick Smits
Lezer
Patrick Smits

@Pieter: De grote prijsvraag + nieuwe c’t Monday gaan volgende week online. Nog een klein beetje geduld.

JurgenS
Lezer
JurgenS

@Patrick: Waar staat de grote prijsvraag dan? Ik vind die niet.