Vodafones femtocel moet inpandige 3G-dekking verbeteren

Redactie
0

Vodafone gaat vanaf 3 september met de zogenaamde femtocel particuliere en zakelijke klanten de mogelijkheid geven inpandige 3G-dekking te verbeteren.  Dit apparaatje werkt met de gelijknamige technologie en klanten krijgen er een bij aanschaf van SignaalPlus Plug & Play.

De femtocel zendt en ontvangt via een vaste internetverbinding van de provider een 3G-signaal met een straal van zo’n 30 meter voor bellen en mobiel internetten. Door deze verbinding via het vaste internet moet de femtocel ongevoelig zijn voor drukte of storingen op het mobiele netwerk. Tevens dient het apparaat als back-up tijdens piekmomenten of als er een storing op het mobiele netwerk is.

De femtocel is alleen bruikbaar voor 3G-apparaten met een Vodafone-simkaart (maximaal acht gesprekken of datasessies tegelijkertijd) en kan zowel gesloten als open gebruikt worden. In het eerste geval mag je zelf bepalen welke telefoonnummers van de femtocel gebruik mogen maken. In het tweede geval kunnen alle Vodafone-klanten die binnen het bereik van de femtocel zijn hem gebruiken.

De adviesprijs voor SignaalPlus Plug & Play is € 85 (incl. btw) voor consumenten en € 70,25 (excl. btw) voor zakelijke klanten.

SignaalPlus Plug & Play was sinds oktober 2011 nog alleen voor zakelijke klanten beschikbaar. Vodafone breidt de doelgroep nu uit vanwege het “almaar groeiende gebruik van smartphones en mobiel internet” en het feit dat het belang van een goede inpandige 3G-dekking steeds verder toeneemt.

Deel dit artikel

Lees ook

Gigabyte presenteert G262 High Performance servers.

GIGABYTE kondigde twee nieuwe HPC-servers met ingebouwde accelerators aan, de GIGABYTE G262-ZO0 voor de AMD Instinct™ MI200 accelerator en de G262-IR0...

Nvidia GeForce RTX2060 gaming grafische kaart – nieuwe versie

Nvidia brengt een nieuwe editie van de GeForce RTX2060 grafische gaming kaart uit, met meer geheugen, vermogen en extra shader cores.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er