Vodafone boekt minder omzet

Redactie
0

Vodafone heeft in het derde kwartaal van het boekjaar 2012/2013 minder omzet geboekt. Om die reden wil de provider zich nu richten op kostenbesparingen en het uitbreiden van krachtigere mobiele netwerken. Volgens het persbericht (pdf-bestand) was de omzet tussen oktober en eind december met 2 procent gedaald tot 11,38 miljard pond (13,17 miljard euro). De omzet voor services, waaronder ook telefoongesprekken en mobiel internet vallen maar geen verkochte toestellen, was met 10,37 miljard pond 2,6 procent lager dan een jaar geleden.

Op de markt was een iets kleinere achteruitgang verwacht. CEO Vittorio Colao noemde als reden voor de teruggang het economisch zware weer in Europa. Maatregelen zijn kostenbesparingen en het verder uitbreiden van LTE-netwerken. In maart, als het boekjaar eindigt, wordt rekening gehouden met een operatieve winst voor tussen 11,5 en 11,9 miljard pond. De omzet zal waarschijnlijk tegelijk verder dalen.

In Nederland haalde Vodafone een operationele omzet van 461 miljoen euro. Vergeleken met het jaar ervoor is dat een daling van 3,5 procent. Het marktaandeel en aantal aansluitingen zou op 5,3 miljoen (op 31-12-2012) stabiel zijn gebleven. De cijfers zijn echter nog niet definitief. Ook de statutaire jaarrekening is nog niet opgemaakt.

Deel dit artikel

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er