VirtualBox 6.0 verschenen

Daniel Dupré
0

Oracle VirtualBox

Oracle heeft VirtualBox 6.0 gepubliceerd. Met deze nieuwe major release van deze opensource, crossplatform virtualisatiesoftware kun je onder andere virtuele machines exporteren naar de eigen cloud-infrastructuur van Oracle. De ontwikkelaars hebben bovendien de userinterface opgefrist. Deze moet de bediening van de software vergeleken met de voorgaande versie eenvoudiger en intuïtiever maken. Ook zou het kopiëren van bestanden tussen het gast- en hostsysteem eenvoudiger zijn dankzij een nieuwe bestandsmanager.

Bezitters van high-endmonitors zullen blij zijn met een duidelijk verbeterde ondersteuning van HiDPI. Dit moet ervoor zorgen dat schermen beter herkend worden en makkelijker te configureren zijn. VirtualBox moet ook onder Windows 10 (build 1809) surround-soundconfiguraties ondersteunen. In Windows gastsystemen worden 3D-graphics ondersteunt en VirtualBox kan nu ook samenwerken met Hyper-V, het virtualisatieprogramma van Windows.

VirtualBox biedt VMVGA-emulatie voor Linux- en Solaris-gastsystemen. Ook ondersteunt de nieuwe versie de Linux kernelversie 4.20, die binnenkort gaat verschijnen.

Een overzicht van alle wijzigingen en nieuwe functies vind je in de VirtualBox changelog. Versie 6.0 van VirtualBox is per direct beschikbaar om te downloaden voor Windows, Linux, OS X en Solaris.

 

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er