Versoepeling gebruik elektronica in vliegtuigen

Alieke van Sommeren
0

vliegtuigmodusOp dit moment mag er tijdens het opstijgen en landen geen electronica worden gebruikt in vliegtuigen. De apparatuur moet volledig worden uitgeschakeld.Er zijn echter plannen om deze regels te versoepelen, waardoor bijvoorbeeld een tablet wel gebruikt mag worden maar in de ‘Vliegtuigmodus’ moet worden gezet.

Begin dit jaar werd al aangegeven dat de huidige regels zouden worden versoepeld. Nu zijn er sterke aanwijzingen dat dit nog dit jaar ook werkelijk gaat gebeuren. Een van de redenen die worden genoemd is dat er nog niet is aangetoond dat de apparatuur schadelijke invloed heeft op de eletronica van het vliegtuig. Ook wordt bepaalde apparatuur wel tijdens de gehele vlucht toegestaan, waaronder elektrische scheerapparaten, terwijl die veel meer elektromagnetische straling afgeven dan bijvoorbeeld tablets.

Als de Amerikaanse luchtvaartautoriteit F.A.A. de regels versoepelt, is de kans groot dat de regels ook door andere luchtvaartautoriteiten worden overgenomen. Hierdoor is de kans groot dat in Europa de nieuwe regels ook van kracht worden.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Hackers misbruiken o.a. Hyper-V beveiligingslekken in Windows

Momenteel maken hackers gebruik van twee beveiligingslekken in verschillende versies van Windows en Windows Server. Daarnaast zijn nog twee andere kwe...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er