Versoepeling gebruik elektronica in vliegtuigen

Alieke van Sommeren
0

vliegtuigmodusOp dit moment mag er tijdens het opstijgen en landen geen electronica worden gebruikt in vliegtuigen. De apparatuur moet volledig worden uitgeschakeld.Er zijn echter plannen om deze regels te versoepelen, waardoor bijvoorbeeld een tablet wel gebruikt mag worden maar in de ‘Vliegtuigmodus’ moet worden gezet.

Begin dit jaar werd al aangegeven dat de huidige regels zouden worden versoepeld. Nu zijn er sterke aanwijzingen dat dit nog dit jaar ook werkelijk gaat gebeuren. Een van de redenen die worden genoemd is dat er nog niet is aangetoond dat de apparatuur schadelijke invloed heeft op de eletronica van het vliegtuig. Ook wordt bepaalde apparatuur wel tijdens de gehele vlucht toegestaan, waaronder elektrische scheerapparaten, terwijl die veel meer elektromagnetische straling afgeven dan bijvoorbeeld tablets.

Als de Amerikaanse luchtvaartautoriteit F.A.A. de regels versoepelt, is de kans groot dat de regels ook door andere luchtvaartautoriteiten worden overgenomen. Hierdoor is de kans groot dat in Europa de nieuwe regels ook van kracht worden.

Deel dit artikel

Lees ook

Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD's Renoir-apu's en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet ...

Officepakket LibreOffice 7.0: Grafische bibliotheek Skia komt eraan

Twee jaar na de laatste grote versie verhoogt LibreOffice het versienummer naar 7.0 en biedt het Vulkan-rendering via de bibliotheek Skia.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er