Versoepeling gebruik elektronica in vliegtuigen

Alieke van Sommeren
0

vliegtuigmodusOp dit moment mag er tijdens het opstijgen en landen geen electronica worden gebruikt in vliegtuigen. De apparatuur moet volledig worden uitgeschakeld.Er zijn echter plannen om deze regels te versoepelen, waardoor bijvoorbeeld een tablet wel gebruikt mag worden maar in de ‘Vliegtuigmodus’ moet worden gezet.

Begin dit jaar werd al aangegeven dat de huidige regels zouden worden versoepeld. Nu zijn er sterke aanwijzingen dat dit nog dit jaar ook werkelijk gaat gebeuren. Een van de redenen die worden genoemd is dat er nog niet is aangetoond dat de apparatuur schadelijke invloed heeft op de eletronica van het vliegtuig. Ook wordt bepaalde apparatuur wel tijdens de gehele vlucht toegestaan, waaronder elektrische scheerapparaten, terwijl die veel meer elektromagnetische straling afgeven dan bijvoorbeeld tablets.

Als de Amerikaanse luchtvaartautoriteit F.A.A. de regels versoepelt, is de kans groot dat de regels ook door andere luchtvaartautoriteiten worden overgenomen. Hierdoor is de kans groot dat in Europa de nieuwe regels ook van kracht worden.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er