Verschijningsdatum bèta-versie Android 11 uitgesteld

Daniel Dupré
0

Google heeft de lancering van de bètaversie van Android 11 die op 3 juni zou verschijnen uitgesteld, vermoedelijk als gevolg van de onrusten in de VS.

android 11 beta

De #Android11: The Beta Launch Show die voor woensdagavond gepland stond is geannuleerd. In een korte tweet kondigde Google zaterdag aan dat het nu niet het moment is om te vieren. Dit zal verwijzen naar de rellen in de VS. Google-baas Sundar Pichai had zijn solidariteit met de zwarte gemeenschap ook al op Twitter uitgedrukt. De Amerikaanse pagina’s van Google en YouTube tonen vergelijkbare banners.

De Developer Preview van Android 11 is sinds februari beschikbaar, de verdere ontwikkeling had ook al vertraging opgelopen, onder andere door de annulering van de Google I/O in verband met het corona-virus.

Google had begin mei pas de datum van 3 juni voor de bètastart bekendgemaakt. Het is vooralsnog onduidelijk of hierdoor de verschijningsdatum van Android 11 zal worden uitgesteld, hoewel deze sowieso wat vaag is en er is gesproken over ergens in het derde kwartaal. Google heeft vorige week de Android-ontwikkelingsomgeving Android Studio 4.0 vrijgegeven.

Bekijk hier wat er nieuw is in Android Studio 4.0:

(Jörg Wirtgen / Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er