Veiligheidslek in Cisco-producten: updates beschikbaar

Marco den Teuling
0

Cisco, fabrikant van netwerkproducten, heeft sinds deze week in totaal 27 Security Advisories gepubliceerd voor veiligheidslekken in verschillende producten. Het betreft onder andere IMC Supervisor, UCS Director und UCS Director Express for Big Data. Vier van de lekken worden gekenmerkt als ‘critical’, 14 als ‘high’ en de overige als ‘medium’. Gebruikers van de genoemde producten wordt aangeraden snel actie te ondernemen.

Cisco veiligheidslek update download IMC UCS Firepower CVE

De kritische lekken kunnen door aanvallers in bepaalde omstandigheden worden misbruikt om van buitenaf en zonder geslaagde authenticatie toegang te krijgen tot getroffen systemen. Er zijn updates beschikbaar die zo snel mogelijk geïnstalleerd moeten worden.

Links naar beschikbare updates Cisco

De Advisories voor de kritieke lekken (buiten instructies vind je hier de updates) zijn via de volgende links te vinden:

De veertien gevaarlijke lekken zitten allemaal in IMC. De overige negen zijn verdeeld over onder andere Webex Meetings Mobile voor iOS, Remote-PHY en Firepower Threat Defense (FTD).

Zowel voor FTD als voor andere “Firepower”-software publiceerde Cisco de afgelopen weken al meerdere Advisories. Meer informatie hierover is te vinden in Cisco’s Security Advisories voor CVE-2019-1978CVE-2019-1980CVE-2019-1981 en CVE-2019-1982. Dit heeft betrekking op alle versies van de software Firepower Threat Defense, Firepower Management Center en de FirePOWER Services voor ASA (Adaptive Security Appliance).

 

Uitgebreide achtergrondinformatie op IT-gebied lees je in c't okt/2019

Deel dit artikel

Lees ook

Hyperrealistische graphics voor Radeon RX500 en RX400

AMD introduceert Radeon Image Sharpening (RIS). Daarmee halen gamers met mainstream kaarten scherpere graphics die volgens AMD vergelijkbaar zijn met ...

webtip: de aarde is altijd in beweging

Het Smitsonian National Museum of Natural History heeft een Global Volcanism Program en de opgeduikelde data in een mooie geanimeerde weergave op volc...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er