Met update brengt Windows 11 het blauwe scherm terug

Redactie
0

De volgende bug fix update van Microsoft voor Windows-11 verhelpt enkele weergave- en audioproblemen en omvat ook de terugkeer van het blauwe scherm bij de foutmelding.

Microsoft heeft de volgende patch voor het nieuwe Windows 11 besturingssysteem voorbereid. Deze update verhelpt onder andere enkele weergavefouten van de interface, problemen met Bluetooth-audio, met 32-bit apps en met printers. De lange lijst met bug fixes bevat ook een cosmetische verandering: de beruchte foutmelding na een crash van het besturingssysteem zal weer blauw zijn.


Windows-11 update blauwe scherm


Windows-11 update blauwe scherm terug

Naast de vele voor de hand liggende aanpassingen van de gebruikersinterface ten opzichte van Windows 10, was voor Windows 11 de kleur van het crashscherm gewijzigd – van blauw naar zwart.

Dit was de eerste wijziging van het zogenaamde “Blue Screen of Death” (BSOD) sinds Microsoft in 2012 de treurige smiley introduceerde in de BSOD van Windows 8. Met Windows 11, werd het blauwe scherm zwart.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


De update KB5007262 brengt naast het blauwe scherm ook het versienummer van Windows 11 terug naar 22000.346. Microsoft legt uit in zijn eigen Windows blog: “We hebben de schermkleur veranderd in blauw wanneer een apparaat niet meer werkt of er een stopfout optreedt, zoals in eerdere versies van Windows.”

Windows 11 al verschillende updates gehad

Microsoft heeft sinds de release van Windows 11 begin oktober 2021 al verschillende updates uitgebracht – niet altijd met significante verbeteringen. Nog in oktober heeft de eerste ronde patches de prestaties van Ryzen CPU’s nog verder aangetast. In november volgde Microsoft met nog een Ryzen-patch, ook deze keer met problemen.

De nieuwe patch voor Windows 11 is al beschikbaar voor deelnemers aan de bèta- en insiderprogramma’s. Gewoonlijk wordt de update een paar dagen of weken later vrijgegeven voor het publiek, dus het blauwe scherm zal binnenkort terugkeren voor alle systemen met Windows 11.


c't 06/2024

Meer over

windows

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11: problemen met USB-printers

Windows 11 is nog maar net uit of gebruikers merken al problemen op met printers van verschillende fabrikanten die aangesloten zijn via USB.

Microsoft toont truc om Windows 11 geïnstalleerd te krijgen

Microsoft beschrijft een truc hoe Windows 11 geïnstalleerd kan worden op computers met hardware die eigenlijk niet ondersteund wordt. Tegelijkertijd w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er