Uitgelicht: Tijdregistratie op je pc en smartphone

Noud van Kruysbergen
0

Tijdregistratie helpt je om er achter te komen welke dingen veel tijd kosten, zodat je daar bij de volgende planning rekening mee kunt houden. Op pagina 74 van de komende c’t 10 stellen we drie makkelijke oplossingen voor.

Freelancers die een uurtarief hanteren moeten heel goed bijhouden waar ze hun tijd aan besteden, voor wie en voor welke klus. Dat geldt ook voor medewerkers binnen een bedrijf die voor verschillende afdelingen werkzaamheden uitvoeren. Er zijn genoeg softwarepakketten die de tijd voor je kunnen bijhouden. Uit het enorme aanbod aan tijdregistratietools hebben we er voor dit artikel drie uitgezocht die een mooi overzicht geven van de beschikbare opties: Toggl, Kimai en Chrometa.

Toggl

Het dashboard in de webinterface van Toggl voegt alle timerinformatie samen en toont informatieve statistieken.

 

Ze zijn alle drie makkelijk in gebruik en flexibel in je dagelijkse werk te integreren, met als bijkomend voordeel dat ze voor veel verschillende platformen beschikbaar zijn. Toggl, Kimai lijken erg op elkaar, alleen ziet Toggl er wat gelikter uit. Ze hebben clients voor Windows, Mac OS, Linux en iOS en Android. Chrometa werkt anders dan Kimai en Toggl. Zodra je de clientsoftware hebt ingesteld, hoef je niets meer te doen om je werktijd te loggen. Dat gebeurt namelijk automatisch. Via een programma dat op de achtergrond draait (beschikbaar voor Windows en Mac OS) kijkt de tool namelijk mee welke programma’s met welke documenten actief zijn.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Officepakket LibreOffice 7.0: Grafische bibliotheek Skia komt eraan

Twee jaar na de laatste grote versie verhoogt LibreOffice het versienummer naar 7.0 en biedt het Vulkan-rendering via de bibliotheek Skia.

MSI onthult Next Level Content Creation desktop-pc’s en monitoren

MSI onthult nieuwe Content Creation desktop-pc's: de Creator P100X en Creator P100A met nieuwe monitoren en de Creator PS321QR & Creator PS321RV.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er