Uitgelicht: Tijdregistratie op je pc en smartphone

Noud van Kruysbergen
0

Tijdregistratie helpt je om er achter te komen welke dingen veel tijd kosten, zodat je daar bij de volgende planning rekening mee kunt houden. Op pagina 74 van de komende c’t 10 stellen we drie makkelijke oplossingen voor.

Freelancers die een uurtarief hanteren moeten heel goed bijhouden waar ze hun tijd aan besteden, voor wie en voor welke klus. Dat geldt ook voor medewerkers binnen een bedrijf die voor verschillende afdelingen werkzaamheden uitvoeren. Er zijn genoeg softwarepakketten die de tijd voor je kunnen bijhouden. Uit het enorme aanbod aan tijdregistratietools hebben we er voor dit artikel drie uitgezocht die een mooi overzicht geven van de beschikbare opties: Toggl, Kimai en Chrometa.

Toggl

Het dashboard in de webinterface van Toggl voegt alle timerinformatie samen en toont informatieve statistieken.

 

Ze zijn alle drie makkelijk in gebruik en flexibel in je dagelijkse werk te integreren, met als bijkomend voordeel dat ze voor veel verschillende platformen beschikbaar zijn. Toggl, Kimai lijken erg op elkaar, alleen ziet Toggl er wat gelikter uit. Ze hebben clients voor Windows, Mac OS, Linux en iOS en Android. Chrometa werkt anders dan Kimai en Toggl. Zodra je de clientsoftware hebt ingesteld, hoef je niets meer te doen om je werktijd te loggen. Dat gebeurt namelijk automatisch. Via een programma dat op de achtergrond draait (beschikbaar voor Windows en Mac OS) kijkt de tool namelijk mee welke programma’s met welke documenten actief zijn.

 

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er