Ubuntu is overal

Noud van Kruysbergen
0

Ubuntu-logo

Niet alleen veel grote website draaien op GNU/Linux in de vorm van Ubuntu, maar ook drones en de door studenten ontworpen BYU Mars Rover. Als smaakmaker voor de op 21 april verschijnende Ubuntu 16.04 LTS laat een infographic alvast zien waar Ubuntu overal gebruikt wordt.

Op 21 april moet de volgende Ubuntu-versie 16.04 met Long Term Support (LTS) verschijnen. Een van de grootste vernieuwingen zal de omstreden ondersteuning van het bestandssysteem ZFS zijn. Om de nieuwe versie te vieren, wil Canonical middels een fraaie infographic alvast op een rijtje zetten op hoeveel terreinen Ubuntu wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn bijvoorbeeld enkele tientallen miljoenen Ubuntu-systemen die populaire diensten als Netflix, Snapchat of Dropbox aandrijven. Spannender zijn de minder vaak voorkomende toepassingen: Canonical noemt bijvoorbeeld het International Space Station en de op dit moment wereldwijd snelste supercomputer Tianhe-2.

Microsoft heeft het “kankergezwel Linux” jarenlang energiek bestreden, maar nu heeft men het roer omgegooid en schijnt de strategie ook ten opzichte van Linux “embrace , extend, extinguish” te heten. Bij Windows 10 kun je nu ook onder Windows Linux-toepassingen gebruiken zonder een virtuele machine te moeten installeren of je harde schijf voor een parallelle installatie opnieuw te partitioneren.

Infographic_Ubuntu-Everywhere

 

 

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er