TrueCrypt gaat door in een andere vorm en onder een andere naam

Noud van Kruysbergen
0

CipherShedToen de maker van de gratis encryptiesoftware TrueCrypt de ontwikkeling officieel stopzette, was dat voor veel op privacy mensen een onaangename verrassing. Maar er is hoop.

Zoals op Slashdot te lezen valt, staan de voorwaarden van de TrueCrypt-licentie het toe om een fork te maken van de code van TrueCrypt, zolang verwijzingen naar TrueCrypt uit de code verwijderd worden en de resulterende applicatie niet TrueCrypt genoemd wordt. Daarom heeft een nieuwe ontwikkelaar zijn fork van TrueCrypt ‘CipherShed‘ genoemd met de bedoeling het product te releasen onder een standaard opensource licentie.

Uiteindelijk moet CipherShed zich ontwikkelen tot een geheel nieuw programma. Een technical wiki geeft meer informatie.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Asus community event met onze lezers

Op woensdag 21 maart organiseerde Asus een event om hun nieuwe line-up van laptops te laten zien, waaronder de nieuwe Asus ZenBook Duo. Wij mochten ee...

Met deze Viaplay aanbieding kijk je met 20 procent korting naar o.a F1

Wil je graag met een leuke korting naar Formule 1, Premier League of Bundesliga voetbal kijken? Normaal gesproken kost dit 15,99 euro per maand, maar ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er