TrueCrypt gaat door in een andere vorm en onder een andere naam

Noud van Kruysbergen
0

CipherShedToen de maker van de gratis encryptiesoftware TrueCrypt de ontwikkeling officieel stopzette, was dat voor veel op privacy mensen een onaangename verrassing. Maar er is hoop.

Zoals op Slashdot te lezen valt, staan de voorwaarden van de TrueCrypt-licentie het toe om een fork te maken van de code van TrueCrypt, zolang verwijzingen naar TrueCrypt uit de code verwijderd worden en de resulterende applicatie niet TrueCrypt genoemd wordt. Daarom heeft een nieuwe ontwikkelaar zijn fork van TrueCrypt ‘CipherShed‘ genoemd met de bedoeling het product te releasen onder een standaard opensource licentie.

Uiteindelijk moet CipherShed zich ontwikkelen tot een geheel nieuw programma. Een technical wiki geeft meer informatie.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Hackers misbruiken o.a. Hyper-V beveiligingslekken in Windows

Momenteel maken hackers gebruik van twee beveiligingslekken in verschillende versies van Windows en Windows Server. Daarnaast zijn nog twee andere kwe...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er