TrueCrypt gaat door in een andere vorm en onder een andere naam

Noud van Kruysbergen
0

CipherShedToen de maker van de gratis encryptiesoftware TrueCrypt de ontwikkeling officieel stopzette, was dat voor veel op privacy mensen een onaangename verrassing. Maar er is hoop.

Zoals op Slashdot te lezen valt, staan de voorwaarden van de TrueCrypt-licentie het toe om een fork te maken van de code van TrueCrypt, zolang verwijzingen naar TrueCrypt uit de code verwijderd worden en de resulterende applicatie niet TrueCrypt genoemd wordt. Daarom heeft een nieuwe ontwikkelaar zijn fork van TrueCrypt ‘CipherShed‘ genoemd met de bedoeling het product te releasen onder een standaard opensource licentie.

Uiteindelijk moet CipherShed zich ontwikkelen tot een geheel nieuw programma. Een technical wiki geeft meer informatie.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Alleen vandaag & morgen nog de nieuwe ChatGPT special mét gratis verzending

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er