Tor Browser verschenen voor Android

Marco den Teuling
0

Met de Tor Browser kun je anoniem internet op. Daarnaast biedt de browser ook toegang tot het Darkweb. De eerste officiële (stable) versie van de browser is nu beschikbaar voor Android.

De alpha-versie van de Tor Browser is september 2018 al verschenen. Maar de mensen van het Tor Project hebben er hard aan gewerkt op Android dezelfde bescherming te bieden als op de desktop. Zo zijn er geen proxy bypasses en ben je bescherm tegen cross-site tracking en de meeste fingerprinting-technieken om gebruikers toch te identificeren. De Tor Browser is daarmee een van de beste apps op Android om repressieve overheden en overheidscensuur te vermijden.  De app is gewoon via Google Play te downloaden. Daarnaast komt de app ook beschikbaar via F-Droid.

Tor Browser veiligheid security Darkweb

De Tor Browser biedt behalve betere anonimiteit en privacy ook toegang tot het Darkweb. Het Darkweb is berucht vanwege criminele activiteiten, maar wordt ook voor valide doeleinden gebruikt. Zo wisselen dissidenten, activisten, journalisten en anderen die anoniem willen blijven informatie uit via het Darkweb. Zelfs Facebook heeft een zogeheten .onion-adres op het Darkweb. Deze adressen zijn alleen te bezoeken via het Tor-netwerk (ingebouwd in de Tor Browser).

Vanwege door Apple opgelegde beperkingen is er geen iOS-versie. Een alternatief dat door de Tor Project wordt aangeraden is Onion Browser.

Meer weten over het Darkweb? Lees c't 05/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er