TomTom en Microsoft werken samen in cloud

Daniel Dupré
0

TomTom heeft aangekondigd de samenwerking met Microsoft uit te breiden door Microsoft Cloud-producten te voorzien van locatie-gebaseerde diensten.

In het samenwerkingsverband maakt TomTom gebruik van de Microsoft clouddienst Azure. Microsoft integreert op zijn beurt de kaarten en verkeersinformatie die TomTom levert aan diens (cloud)diensten zoals Bing Maps en Cortana.

Azure Maps levert beveiligde locatie-API’s waarmee geografische informatie wordt gekoppeld aan gegevens. Bedrijven en ontwikkelaars kunnen het Azure cloudplatform gebruiken voor het ontwikkelen van oplossingen voor het Internet of Things (IoT) en mobiele, logistieke en asset-tracking oplossingen. Klanten kunnen de kaart- en verkeergegevens van TomTom in hun oplossingen en applicaties integreren.

Doordat TomTom zijn gegevens host in de Azure-cloud, hebben applicaties van derden die ook van Azure gebruikmaken snellere toegang tot de verkeersgegevens. Volgens Microsoft vertaalt dit zich tot minder vertraging voor klantenapplicaties. Deze hebben dan de beschikking over de meest actuele data.

Dankzij de native-ondersteuning zouden Azure-klanten volgen Microsoft profiteren bij applicaties zoals “het bouwen van map-based dashboards tot aan op IoT gebaseerde visualisaties van ruimtelijke analyses en mobiliteitsscenario’s voor voertuigbewegingen.” Met de actuele informatie van TomTom, samen met Azure Maps-diensten en SDK’s, kunnen betere applicaties worden gemaakt. Deze kunnen datasets uit verschillende bronnen combineren en ze in een uniforme, kaartgebaseerde applicatie weergeven.

Zo beschrijft Microsoft als voorbeeld een scenario voor de landbouw. Hierbij wordt informatie van sensoren gebruikt om gewassen, vee en tractoren te volgens en de productie te optimaliseren. De gegevens die TomTom levert kunnen dan ondersteunen bij de distributie naar de detailhandel, restaurants of directe bezorging bij consumenten aan de deur. Met de kaartgegevens en verkeersinformatie kan de leveringsroute worden geoptimaliseerd en de klant informatie ontvangen over de status van de levering. Het zou ook mogelijk zijn om straat-specifieke verkeers- en parkeersituatie te bekijken.

 

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er