The Last of Us Part 2 verschijnt 19 juni

Daniel Dupré
0

(Bron: Naughty Dog)

De game The Last of Us Part 2 verschijnt op 19 juni. Sony heeft de nieuwe datum aangekondigd nadat de langverwachte game die exclusief op de PS4 gaat verschijnen aan het begin van april voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Oorspronkelijk zou het vervolg op The Last of Us in februari in de verkoop gaan.

Het uitstel van The Last of Us Part 2 is vooral verrassend omdat het spel volgens uitgever Sony praktisch klaar zou zijn. Sony verklaarde op Twitter dat de lancering “om logistieke redenen” in verband met de Corona-crisis werd uitgesteld. Daardoor was de retailhandel praktisch stilgelegd ook de verkopers van stationaire videogames dwingen hun deuren te sluiten.

Bekijk hier de trailer van The Last of Us Part 2:

Studiobaas Hermen Hulst schreef in een blog-bericht dat de releasedatum in juni is gekozen vanwege de ‘ontspanning in de wereldwijde distributieomgeving’. De detailhandel speelt nog steeds een belangrijke rol voor console-titels, met ongeveer de helft van alle Playstation 4-games die op gegevensdragers worden verkocht.

 

Meer nieuws lees je in c't 12/2023

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Met deze Odido aanbieding kun je jaarlijks flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een manier om te besparen op internet en tv? Of het nu is vanwege het vinden van een voordelig abonnement of door een recente verh...

Pak jouw magazine moment met c’t

Kies voor c’t en blijf op de hoogte van de nieuwste IT-ontwikkelingen. Ontdek diepgaande artikelen over onderwerpen die jou interesseren en laat je ui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er