The Last of Us Part 2 verschijnt 19 juni

Daniel Dupré
0

(Bron: Naughty Dog)

De game The Last of Us Part 2 verschijnt op 19 juni. Sony heeft de nieuwe datum aangekondigd nadat de langverwachte game die exclusief op de PS4 gaat verschijnen aan het begin van april voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Oorspronkelijk zou het vervolg op The Last of Us in februari in de verkoop gaan.

Het uitstel van The Last of Us Part 2 is vooral verrassend omdat het spel volgens uitgever Sony praktisch klaar zou zijn. Sony verklaarde op Twitter dat de lancering “om logistieke redenen” in verband met de Corona-crisis werd uitgesteld. Daardoor was de retailhandel praktisch stilgelegd ook de verkopers van stationaire videogames dwingen hun deuren te sluiten.

Bekijk hier de trailer van The Last of Us Part 2:

Studiobaas Hermen Hulst schreef in een blog-bericht dat de releasedatum in juni is gekozen vanwege de ‘ontspanning in de wereldwijde distributieomgeving’. De detailhandel speelt nog steeds een belangrijke rol voor console-titels, met ongeveer de helft van alle Playstation 4-games die op gegevensdragers worden verkocht.

 

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er