The Last of Us Part 2 verschijnt 19 juni

Daniel Dupré
0

(Bron: Naughty Dog)

De game The Last of Us Part 2 verschijnt op 19 juni. Sony heeft de nieuwe datum aangekondigd nadat de langverwachte game die exclusief op de PS4 gaat verschijnen aan het begin van april voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Oorspronkelijk zou het vervolg op The Last of Us in februari in de verkoop gaan.

Het uitstel van The Last of Us Part 2 is vooral verrassend omdat het spel volgens uitgever Sony praktisch klaar zou zijn. Sony verklaarde op Twitter dat de lancering “om logistieke redenen” in verband met de Corona-crisis werd uitgesteld. Daardoor was de retailhandel praktisch stilgelegd ook de verkopers van stationaire videogames dwingen hun deuren te sluiten.

Bekijk hier de trailer van The Last of Us Part 2:

Studiobaas Hermen Hulst schreef in een blog-bericht dat de releasedatum in juni is gekozen vanwege de ‘ontspanning in de wereldwijde distributieomgeving’. De detailhandel speelt nog steeds een belangrijke rol voor console-titels, met ongeveer de helft van alle Playstation 4-games die op gegevensdragers worden verkocht.

 

Meer nieuws lees je in c't jun/2020

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

webtip: visum wel of niet met een bepaald paspoort

In sommige landen zien ze je graag verschijnen met je Nederlandse of Belgische paspoort. Geen visum? Geen probleem – of misschien juist wel als je nie...

PCIe in plaats van SATA als interface voor harde schijven

Jason Adrian, hardware-architect bij Microsoft, stelt voor om de sata-interface van harde schijven te vervangen voor PCI Express, inclusief het NVMe-p...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er