Surface Go 2 iets makkelijker te repareren

Daniel Dupré
0

Volgens reparatiesite iFixit is de recent geïntroduceerde tablet van Microsoft, de Surface Go 2, makkelijker te repareren dan zijn voorganger – makkelijker, maar nog verre van eenvoudig.

(Bron: Microsoft)

iFixit, de site die nieuwe apparaten uit elkaar haalt om te zien hoe makkelijk of moeilijk iets te repareren is, heeft de Surface Go 2 vergeleken met zijn voorganger. Het nieuwe apparaat is volgens deze methode iets gemakkelijker te repareren indien iets defect is, maar presteert nog steeds slecht met een score van 3/10 punten. De eerste Surface Go kreeg maar één punt.

Microsoft gebruikt in de Surface Go 2 minder lijm, zodat het display eenvoudiger te verwijderen is uit de behuizing. Bij een reparatie kom je daar helaas niet omheen, omdat er op het apparaat geen klep zit die je kunt verwijderen om aan de binnenkant te komen. Binnenin kun je de verschillende metalen afdekkingen gemakkelijker en zonder te buigen verwijderen. Bovendien maakt Microsoft nu gebruik van uniforme kruiskopschroeven (Phillips PH 00).

Componenten kunnen alleen in sommige gevallen worden vervangen, waaronder de camera’s. Het geheugen en de flash-opslag worden in de Surface Go 2 gesoldeerd, waardoor in het geval van een defect het hele moederbord moet worden vervangen. De connectoren zijn eveneens vastgesoldeerd, waardoor bijvoorbeeld de USB-C-poort bij mechanische slijtage niet eenvoudig kan worden vervangen.

Microsoft lijmt de accu nog steeds zo uitbundig vast dat iFixit deze niet durft te verwijderen. Dit is het grootste punt van kritiek, aangezien accu’s bij gebruik onvermijdelijk slijten en tot de onderdelen behoren die het meest vervangen moeten worden.

(Mark Mantel/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

20 jaar Fritzbox: een blik op zowel het verleden als de toekomst

De rode routers hebben zowel in Duitsland als Nederland een aanzienlijke niche veroverd en hebben een loyale schare fans. We kijken in dit artikel nie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er