Surface Go 2 iets makkelijker te repareren

Daniel Dupré
0

Volgens reparatiesite iFixit is de recent geïntroduceerde tablet van Microsoft, de Surface Go 2, makkelijker te repareren dan zijn voorganger – makkelijker, maar nog verre van eenvoudig.

(Bron: Microsoft)

iFixit, de site die nieuwe apparaten uit elkaar haalt om te zien hoe makkelijk of moeilijk iets te repareren is, heeft de Surface Go 2 vergeleken met zijn voorganger. Het nieuwe apparaat is volgens deze methode iets gemakkelijker te repareren indien iets defect is, maar presteert nog steeds slecht met een score van 3/10 punten. De eerste Surface Go kreeg maar één punt.

Microsoft gebruikt in de Surface Go 2 minder lijm, zodat het display eenvoudiger te verwijderen is uit de behuizing. Bij een reparatie kom je daar helaas niet omheen, omdat er op het apparaat geen klep zit die je kunt verwijderen om aan de binnenkant te komen. Binnenin kun je de verschillende metalen afdekkingen gemakkelijker en zonder te buigen verwijderen. Bovendien maakt Microsoft nu gebruik van uniforme kruiskopschroeven (Phillips PH 00).

Componenten kunnen alleen in sommige gevallen worden vervangen, waaronder de camera’s. Het geheugen en de flash-opslag worden in de Surface Go 2 gesoldeerd, waardoor in het geval van een defect het hele moederbord moet worden vervangen. De connectoren zijn eveneens vastgesoldeerd, waardoor bijvoorbeeld de USB-C-poort bij mechanische slijtage niet eenvoudig kan worden vervangen.

Microsoft lijmt de accu nog steeds zo uitbundig vast dat iFixit deze niet durft te verwijderen. Dit is het grootste punt van kritiek, aangezien accu’s bij gebruik onvermijdelijk slijten en tot de onderdelen behoren die het meest vervangen moeten worden.

(Mark Mantel/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't magazine jan-feb/2022

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuwe videokaart Nvidia GeForce RTX 3080 12 GB

De Nvidia GeForce RTX 3080 12 GByte videokaart heeft een beetje meer rekenkracht, 2 GB meer geheugen en een aangepaste luchtkoeling.

Grote schade door beveiligingsupdates Windows

Recente beveiligingsupdates van Microsoft voor kwetsbaarheden in alle ondersteunde Windows versies veroorzaken problemen en schade.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er