Superplat notebook van HP

Noud van Kruysbergen
0

HP_Spectre_13

De nieuwste telg in de Spectre-serie van HP-notebooks heeft een 13,3-inch scherm, weegt 1,1 kg en is slechts 1 cm dik, maar heeft toch een krachtige Core i-processor.

Een laag gewicht, een lange accuduur, een dunne behuizing en instant aan – gebruikers willen van een notebook tegenwoordig wat ze van hun smartphone en tablet ook gewend zijn, volgens HP. Bij de nieuwe Spectre notebookserie heeft het bedrijf al die punten dus toegepast. Het notebook met een scherm van 13,3 inch weegt maar 1,1 kg en is op zijn dikste punt slechts 10,4 millimeter dik. Het deksel inclusief display neemt daarvan 2 millimeter voor zijn rekening, de rest is voor het computergedeelte.

Het display heeft volgens HP een helderheid van 300 cd/m2, een Full HD-resolutie, en is door zijn IPS-techniek kijkhoekonafhankelijk met verzadigde kleuren. Het oppervlak bestaat uit 0,4 millimeter dun Gorilla Glas. Het scherm heeft geen touchfunctie omdat zo’n dun touchpanel gewoon niet te krijgen is. Om dezelfde reden is ook een hogere beeldschermresolutie niet mogelijk. Een infraroodcamera voor Windows Hello past evenmin in het dunne deksel. Het notebook heeft wel een normale camera voor Skypen en dergelijke.

Wat betreft de cpu-performance hoef je ook niet met minder genoegen te nemen. HP heeft voor een Core i-dualcore gekozen en niet voor een zwakkere Core m-processor. Twee ventilatoren moeten voor voldoende koeling voor de Skylake-processor zorgen. De aansluitingen zitten allemaal aan de achterkant – afgezien van de hoofdtelefoonuitgang zijn dat alleen drie type C-aansluitingen die alle drie te gebruiken zijn voor dataoverdracht, het opladen van de accu en voor het doorsturen van het videosignaal. Het dunne toetsenbord voelt bij het typen net zo goed aan als dat van een dikker notebook.

De 13,3 HP Spectre is naar verwachting vanaf juli beschikbaar, de prijzen voor de verschillende configuraties zijn nog niet bekend. In de VS zullen de prijzen beginnen bij 1170 dollar.

 

Meer over

Notebooks

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Microsoft maakt Windows 11 installatie met een lokaal account lastiger

Microsoft maakt het steeds moeilijker om een installatie van Windows 11 met een lokaal account uit te voeren. Zo hebben zij nu een populaire manier om...

Medion kondigt de nieuwe SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop aan

Medion introduceert de SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop. Volgens de fabrikant biedt deze nieuwe AI-laptop geavanceerde functies dankzij een efficiënte Q...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er