Superman

Redactie
0

Robots staan nog in de kinderschoenen, maar robotica als verlengstuk van de mens komt al heel dicht bij. Een van de grootste scheepsbouwers ter wereld wil zijn werknemers uitrusten met exoskeletons waarmee ze superkracht krijgen en voorwerpen van 100 kilo en meer moeten kunnen tillen.

Dit valt te lezen in een artikel op de website van de NewScientist. Het scheepsbouwbedrijf waar het hier om gaat is Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering in Zuid-Korea.

Tests met prototypes waren succesvol en nu is het team van Gilwhoan Chu, hoofdingenieur van de R&D-divisie van het bedrijf, bezig de prototypes te verbeteren zodat ze bij de dagelijkse productie op de scheepswerf gebruikt kunnen worden. Hier voeren robots overigens al een substantieel deel van het werk bij de assemblage uit.

Het exoskeleton is geschikt voor iedereen met een lengte tussen 160 en 185 cm. Het pak draagt zichzelf zodat de arbeiders het gewicht van 28 kg van het frame van koolstof, aluminium en staal niet voelen. Het exoskeleton volgt precies de bewegingen van de drager. Het heeft een accu die drie uur meegaat en met het prototype kan iemand  tot nu toe voorwerpen optillen met een gewicht van 30 kg. Het eerstvolgende doel is om deze gewichtslimiet te verhogen tot 100 kg.

Arbeiders in de scheepsbouw kunnen binnenkort met gemak metalen onderdelen van 100 kg tillen dankzij een exoskeleton.

Arbeiders in de scheepsbouw kunnen binnenkort met gemak metalen onderdelen van 100 kg tillen dankzij een exoskeleton.

Deel dit artikel

Lees ook

Netflix-account delen: omzeilen van het verbod doe je op deze manier

Netflix is begonnen met het aanpakken van mensen die hun Netflix-account delen met anderen. Dit wordt namelijk niet meer geaccepteerd door de streamin...

Logitech kondigt de Astro A50 X aan voor alle consoles én je pc

Vandaag introduceert Logitech de draadloze gamingheadset Logitech G Astro A50 X Lightspeed. Deze headset is compatibel met pc's, smartphones en alle h...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er