Streetview in de ruimte: virtuele tour door het ISS

Redactie
0

Google heeft zijn Streetview-aanbod weer met een ongewone locatie uitgebreid. Met de hulp van de Franse ESA-astronaut Thomas Pesquet kunnen we nu ook het International Space Station in 360 graden bezoeken.

ISS_Google_Maps

Google heeft binnenopnamen van het International Space Station in Streetview geïntegreerd, zodat je het ISS nu in 360 graden kunt ‘doorlopen’. Een van de ESA-astronauten zorgde voor de opnames.

Pesquet maakte de benodigde opnames tijdens zijn verblijf van zes maanden aan boord van het ISS. Extra uitrusting voor het maken van de foto’s werd niet naar het ISS getransporteerd. Pesquet gebruikte de daar aanwezige spiegelreflexcamera’s en andere technieken. Technici van Google voegden de beelden samen tot de nu beschikbare doorkijkjes. Bovendien zit er uitleg bij, zodat je als kijker ook te weten komt waar je naar kijkt.

Tiende verjaardag

Google Streetview vierde enkele weken geleden zijn tiende verjaardag. In 2007 is de 360°-fotodienst als onderdeel van Google Maps online gegaan. Sindsdien zijn grote delen van de aarde afgedekt. Google gebruikt hiervoor vooral personenauto’s met een speciale opbouw op het dak, maar bijzondere plaatsen vereisen ook andere oplossingen. Zo is er een driewieler en voor woestijnopnames is ook al eens een kameel gebruikt. Daarnaast worden sneeuwscooters gebruikt en trolleys voor binnenruimtes. Voor opnames van wandelpaden is er een zelfontwikkelde camerarugzak. Dankzij Thomas Pesquet hebben we nu ook de mogelijkheid om van boven op de aarde te kijken.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er