StreetView-beelden uit Fukushima

Noud van Kruysbergen
0

Google heeft beelden vrijgegeven die gemaakt met de StreetView-service in de Japanse stad Namie. Deze stad ligt binnen de zone die geëvacueerd is na de kernramp in Fukushima in maart 2011. Je kunt nu vrij door de huidige spookstad ‘rondrijden’ in een 360-graden view, die ooit bewoond werd door 21.000 burgers.

Google heeft de foto’s gemaakt op uitnodiging van de burgemeester van de stad omdat veel van de gevluchte bewoners graag wilden zien hoe hun stad er nu uitziet. De stad is nog precies zoals ze hem hebben achtergelaten, inclusief verlaten auto’s en een cola-automaat. Er is nog stroom in de stad: een van de stoplichten staat op geel. Aan de verwoestingen is goed te zien hoe ver de vloedgolf landinwaarts gekomen is.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

De nieuwe Intel Core i9-14900KS is uitgebracht en per direct verkrijgbaar

Als je bezig bent met een nieuwe pc samenstellen en graag de snelste desktopprocessor van Intel wilt, dan kun je nu kiezen voor de nieuwe Intel Core i...

PSV – FC Twente live kijken? Dit is hoe je deze wedstrijd gratis kunt kijken

De wedstrijd tussen PSV en FC Twente staat voor de deur: vanavond om 20:00 uur strijden de koploper en nummer 2 van de Eredivisie tegen elkaar. Wil je...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er