Steven Sinofsky verlaat Microsoft

Redactie
0

Windows-topman Steven Sinofsky heeft besloten Microsoft per direct te verlaten. Naar eigen zeggen omdat met het lanceren van Windows 8/RT en Surface een productiecyclus beëindigd werd en Sinofsky na een tijd van bezinning tot de conclusie kwam nieuwe uitdagingen te zoeken. Daarmee komt een lang dienstverband ten einde.

Sinofsky werkte 23 jaar bij Microsoft. Hij begon als programmeur en werkte zich op tot leidinggevende bij de Office-divisie en later de Windows-divisie. Zijn managementstijl kenmerkte zich volgens een aantal bronnen als efficiënt, maar ook compromisloos. Door onder andere ex-medewerkers werd beweerd dat het moeilijk was om Sinofsky samen te werken en hij harde confrontaties met andere teams binnen het bedrijf niet schuwde. Boze tongen beweren dan ook dat, hoewel de topman vrijwillig is opgestapt, het besluit zeker niet uit de lucht is komen vallen.

De leiding over het Windows-team zal door het vertrek van Sinofsky in handen komen van een van zijn protegés, Julie Larson-Green.

Deel dit artikel

Lees ook

Gadget-pret: epische watergun, gordijnen smart maken en zelf plaatjes maken

We hebben enkele leuke gadgets voor je verzameld. Deze keer een epische watergun, het smart maken van je gordijnen en letterlijk plaatjes maken.

Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD's Renoir-apu's en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er