Steven Sinofsky verlaat Microsoft

Redactie
0

Windows-topman Steven Sinofsky heeft besloten Microsoft per direct te verlaten. Naar eigen zeggen omdat met het lanceren van Windows 8/RT en Surface een productiecyclus beëindigd werd en Sinofsky na een tijd van bezinning tot de conclusie kwam nieuwe uitdagingen te zoeken. Daarmee komt een lang dienstverband ten einde.

Sinofsky werkte 23 jaar bij Microsoft. Hij begon als programmeur en werkte zich op tot leidinggevende bij de Office-divisie en later de Windows-divisie. Zijn managementstijl kenmerkte zich volgens een aantal bronnen als efficiënt, maar ook compromisloos. Door onder andere ex-medewerkers werd beweerd dat het moeilijk was om Sinofsky samen te werken en hij harde confrontaties met andere teams binnen het bedrijf niet schuwde. Boze tongen beweren dan ook dat, hoewel de topman vrijwillig is opgestapt, het besluit zeker niet uit de lucht is komen vallen.

De leiding over het Windows-team zal door het vertrek van Sinofsky in handen komen van een van zijn protegés, Julie Larson-Green.

Deel dit artikel

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er