Spotify Lite: kleine app voor beperkte data

Daniel Dupré
0
Spotify lite

(Bron: Spotify)

Spotify Lite moet regio’s met een beperkte internetverbindingen met muziek voorzien. Maar ook in gebieden met goede datanetwerken heeft de lichtgewicht Android-app z’n charmes.

Muziekstreamingdienst Spotify heeft een lite-variant van zijn app voor Android gepubliceerd. De app is bedoeld voor gebruikers met oudere mobiele apparaten die weinig opslagcapaciteit hebben en een beperkte hoeveelheid data. De Spotify Lite-app is maar 10 MB groot. Ter vergelijking: de standaard app neemt op een gemiddelde smartphone al vlot zo’n 100 MB opslagruimte in beslag.

Spotify Lite beschikt over specifieke functies: gebruikers kunnen bijvoorbeeld een datalimiet instellen die de app niet mag overschrijden. Bovendien geeft de app gebruikers meer controle over de cache-opslag voor nummers. Indien de opslagruimte opraakt, kan de gebruiker met een druk op de knop de cache wissen om ruimte vrij te maken.

Spotify is niet het enige bedrijf dat een ‘light’-versie van zijn app uitbrengt. Van Facebook en Instagram zijn ook versies verschenen die bewust de hoeveelheid te downloaden data beperkt houden. Het mooie aan deze versies en ook die van Spotify is dat ze feitelijk overbodige functies achterwege laten. Dat kan ook een pluspunt zijn voor mensen die graag apps gebruiken die doen wat ze moeten doen, zonder allerlei toeters en bellen.

Spotify Lite is op momenteel beschikbaar in 36 landen, met name in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Op termijn moeten er meer landen volgen. Of en wanneer de app in de Nederlandse Google Play Store zal verschijnen, is niet bekend.

 

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er