Sophos presenteert next-gen beveiliging voor Snapdragon

Daniel Dupré
0

Sophos biedt met Intercept X endpoint-bescherming voor 5G-pc’s die worden aangedreven door de Snapdragon-computerplatforms van Qualcomm Technologies. De combinatie van Sophos Intercept X met Snapdragon biedt gebruikers next-gen beveiliging via een ‘always on, always connected’ pc-omgeving.

Sophos Intercept X

(Bron: Sophos)

Snapdragon is vooral bekend uit de smartphonewereld en het platform verzorgt ook bij laptops met mobiele netwerk verbindingen de 4G- en 5G-connectiviteit. Sophos heeft in samenwerking met Qualcomm Intercept X ontworpen om computersystemen en endpoints beter te beschermen via AI-versnelde opsporing van bedreigingen en anti-ransomware-mogelijkheden.

Volgens Sophos treden bij mobiele apparaten veel minder beveiligingsincidenten op dan bij de traditionele pc-architectuur. Door de relatief moderne architectuur van mobiele apparaten bieden deze een algemene voorspelbaarheid ten opzichte van pc’s. Hierdoor kunnen leveranciers van applicaties hoogwaardige en veilige software ontwerpen.

Snapdragon-computerplatforms bieden volgens Sophos alle functionaliteiten en prestaties van een pc, maar met veel van de voordelen van moderne mobiele computerapparatuur.

Sophos Intercept X maakt gebruik van ‘Connected Stand-by’, waarbij een continue communicatie plaatsvindt met een groot aantal pc’s die met het Snapdragon-platform werken en waardoor beveiligingsonderzoeken minder onbekende factoren zouden bevatten. De kans dat gegevens worden gemist doordat apparaten offline zijn is daarmee kleiner.

Daarnaast maakt de technologie van Sophos gebruik van AI-acceleratie op basis van de Qualcomm AI Engine. Daarbij wordt AI-afhankelijke software in realtime op het apparaat gecompileerd. Dit proces wordt geoptimaliseerd om sneller en energiezuiniger te werken, wat belangrijk is wanneer apparaten op een batterij werken. En ten slotte maakt de technologie gebruik van de ‘root of trust’ op hardwareniveau. Daar wordt de apparaat- en cryptografische integriteit mee vastgesteld om zo sterke identiteitsbindingen te creëren.

Sophos verwacht dat Intercept X voor Snapdragon-computerplatforms in de tweede helft van 2021 beschikbaar is.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

Meer nieuws lees je in c't magazine mei/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Strato lanceert flexibele en schaalbare ServerCloud

Hostingbedrijf Strato introduceert ServerCloud, een serveroplossing waarbij klanten alleen betalen voor de resources die ze daadwerkelijk gebruiken. A...

Waar moet je op letten bij online gokken?

De populariteit van online gokken is de afgelopen tien jaar enorm toegenomen. Volgens onderzoek waagt één op de tien volwassenen weleens een gokje op ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er