Sophos presenteert next-gen beveiliging voor Snapdragon

Daniel Dupré
0

Sophos biedt met Intercept X endpoint-bescherming voor 5G-pc’s die worden aangedreven door de Snapdragon-computerplatforms van Qualcomm Technologies. De combinatie van Sophos Intercept X met Snapdragon biedt gebruikers next-gen beveiliging via een ‘always on, always connected’ pc-omgeving.

Sophos Intercept X

(Bron: Sophos)

Snapdragon is vooral bekend uit de smartphonewereld en het platform verzorgt ook bij laptops met mobiele netwerk verbindingen de 4G- en 5G-connectiviteit. Sophos heeft in samenwerking met Qualcomm Intercept X ontworpen om computersystemen en endpoints beter te beschermen via AI-versnelde opsporing van bedreigingen en anti-ransomware-mogelijkheden.

Volgens Sophos treden bij mobiele apparaten veel minder beveiligingsincidenten op dan bij de traditionele pc-architectuur. Door de relatief moderne architectuur van mobiele apparaten bieden deze een algemene voorspelbaarheid ten opzichte van pc’s. Hierdoor kunnen leveranciers van applicaties hoogwaardige en veilige software ontwerpen.

Snapdragon-computerplatforms bieden volgens Sophos alle functionaliteiten en prestaties van een pc, maar met veel van de voordelen van moderne mobiele computerapparatuur.

Sophos Intercept X maakt gebruik van ‘Connected Stand-by’, waarbij een continue communicatie plaatsvindt met een groot aantal pc’s die met het Snapdragon-platform werken en waardoor beveiligingsonderzoeken minder onbekende factoren zouden bevatten. De kans dat gegevens worden gemist doordat apparaten offline zijn is daarmee kleiner.

Daarnaast maakt de technologie van Sophos gebruik van AI-acceleratie op basis van de Qualcomm AI Engine. Daarbij wordt AI-afhankelijke software in realtime op het apparaat gecompileerd. Dit proces wordt geoptimaliseerd om sneller en energiezuiniger te werken, wat belangrijk is wanneer apparaten op een batterij werken. En ten slotte maakt de technologie gebruik van de ‘root of trust’ op hardwareniveau. Daar wordt de apparaat- en cryptografische integriteit mee vastgesteld om zo sterke identiteitsbindingen te creëren.

Sophos verwacht dat Intercept X voor Snapdragon-computerplatforms in de tweede helft van 2021 beschikbaar is.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

 

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er