Sony viert 40e verjaardag walkman met speciale editie

Daniel Dupré
0

Sony walkman 40th anniversary edition

Veertig jaar geleden, op 1 juli in 1979, lanceerde Sony zijn eerste walkman. Daarmee veranderde in één klap de manier waarop mensen van muziek genoten en ook nu nog zie je overal mensen met oordopjes van hun favoriete muziek genieten.

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de walkman introduceert Sony de NW-A100TPS, een op Android gebaseerde muziekspeler. Op de achterkant van dit anniversary model prijkt een speciaal logo voor de 40e verjaardag. Sony levert dit model in een bijzondere verpakking en een speciaal cassetterecorder-hoesje, die beiden in de stijl van de eerste walkman zijn vormgegeven.

Sony walkman 40th anniversary edition

De Limited edition NW-A100TPS walkman wordt geleverd met een cassetterecorder-hoesje in de stijl van de eerste walkman ooit, de TPS-L2. (Bron: Sony)

De compacte Sony NW-A100TPS walkman heeft een zwart design met op de achterzijde het 40th anniversary walkman-logo. Dit model beschikt heeft een speciale gebruikersinterface en screensaver gekregen waarbij op het 3,6 inch HD-display een cassettebandje wordt afgebeeld.

De NW-A100TPS is voorzien van een USB-Type-C en via het Android-besturingssysteem krijg je toegang tot muziek via de bestaande streaming services. Daarnaast biedt het toegang tot downloaddiensten om muziek op kunnen slaan op het toestel. Mocht de 16 GB interne opslag niet voldoende zijn, kun je een MicroSD-kaart in het apparaat plaatsen.

De Walkman moet een indrukwekkende geluidskwaliteit bieden dankzij Hi-Res Audio, DSD (11,2 MHz / PCM-conversie), PCM (384 kHz / 32 bit) en biedt ondersteuning voor S-Master HX. Bovendien ondersteunt dit toestel LDAC voor een hoogwaardig geluid via een draadloze of bedrade verbinding.

Het toestel kan eenvoudig een draadloze verbinding met een koptelefoon opzetten via NFC of bluetooth. Het apparaat ondersteunt Qualcomm aptX HD-audio. De NW-A100TPS speelt alle gangbare audioformaten, en ondersteunt daarbij ook de high-res DSD- en MQA-formaten. Sony geeft het apparaat een accuduur van 26 uur.

De NW-A100TPS met 16 GB zal vanaf november 2019 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 440.

 

Lees meer over de nieuwste apparaten in c't jul-aug/2020

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Lees ook

Niet fraai genoeg: Crytek stelt Crysis Remastered uit

Crytek heeft de game ‘Crysis Remastered’ voor onbepaalde tijd uitgesteld. De extra ontwikkeltijd zal worden gebruikt om de graphics van de remastered ...

Kioxia toont PCIe-ssd prototypes in E3.S form factor

De E3.S-prototypes van Kioxia maken gebruik van PCIe 4.0-ssd CM6-technologie, maar bieden tot ongeveer 35 procent hogere prestaties.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er