Sony viert 40e verjaardag walkman met speciale editie

Daniel Dupré
0

Sony walkman 40th anniversary edition

Veertig jaar geleden, op 1 juli in 1979, lanceerde Sony zijn eerste walkman. Daarmee veranderde in één klap de manier waarop mensen van muziek genoten en ook nu nog zie je overal mensen met oordopjes van hun favoriete muziek genieten.

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de walkman introduceert Sony de NW-A100TPS, een op Android gebaseerde muziekspeler. Op de achterkant van dit anniversary model prijkt een speciaal logo voor de 40e verjaardag. Sony levert dit model in een bijzondere verpakking en een speciaal cassetterecorder-hoesje, die beiden in de stijl van de eerste walkman zijn vormgegeven.

Sony walkman 40th anniversary edition

De Limited edition NW-A100TPS walkman wordt geleverd met een cassetterecorder-hoesje in de stijl van de eerste walkman ooit, de TPS-L2. (Bron: Sony)

De compacte Sony NW-A100TPS walkman heeft een zwart design met op de achterzijde het 40th anniversary walkman-logo. Dit model beschikt heeft een speciale gebruikersinterface en screensaver gekregen waarbij op het 3,6 inch HD-display een cassettebandje wordt afgebeeld.

De NW-A100TPS is voorzien van een USB-Type-C en via het Android-besturingssysteem krijg je toegang tot muziek via de bestaande streaming services. Daarnaast biedt het toegang tot downloaddiensten om muziek op kunnen slaan op het toestel. Mocht de 16 GB interne opslag niet voldoende zijn, kun je een MicroSD-kaart in het apparaat plaatsen.

De Walkman moet een indrukwekkende geluidskwaliteit bieden dankzij Hi-Res Audio, DSD (11,2 MHz / PCM-conversie), PCM (384 kHz / 32 bit) en biedt ondersteuning voor S-Master HX. Bovendien ondersteunt dit toestel LDAC voor een hoogwaardig geluid via een draadloze of bedrade verbinding.

Het toestel kan eenvoudig een draadloze verbinding met een koptelefoon opzetten via NFC of bluetooth. Het apparaat ondersteunt Qualcomm aptX HD-audio. De NW-A100TPS speelt alle gangbare audioformaten, en ondersteunt daarbij ook de high-res DSD- en MQA-formaten. Sony geeft het apparaat een accuduur van 26 uur.

De NW-A100TPS met 16 GB zal vanaf november 2019 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 440.

 

Lees meer over de nieuwste apparaten in c't dec/2019

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Lees ook

Winactie: Logitech Pro Keyboard t.w.v. €130

Tijd voor de aftrap van een maand lang prijzen weggeven: tot 16 december  houden we twee winacties per week! De eerste winactie van de week start op m...

Eerste Intel-NUC’s met 6-core-processors in de startblokken

Intels NUC10-generatie Frost Canyon moet in december 2019 verschijnen en voor het eerst 64 GB DDR4-RAM ondersteunen.

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er