Sony verhoogt productie Playstation 5

Daniel Dupré
0

Sony was oorspronkelijk van plan relatief weinig exemplaren van de Playstation 5 te produceren. Het bedrijf heeft nu naar verluidt de productie bijna verdubbeld.

Sony PlayStation 5

(Bron: Sony)

Sony heeft de productie van de aankomende Playstation 5 gameconsole opgevoerd. Dit werd gemeld door het Japanse dagblad Nikkei en de Japanse tak van persbureau Bloomberg. Volgens deze rapporten heeft Sony zijn prognose naar boven bijgesteld als gevolg van de stijging van de vraag naar games en consoles door de coronapandemie.

Volgens de bronnen wil Sony nu tot aan het einde van het boekjaar in maart 2021 ongeveer 9 of 10 miljoen exemplaren van de PS5 produceren. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 5 tot 6 miljoen geproduceerde spelconsoles waar Sony eerder nog van zou uitgaan.

Hoewel de grotere interesse in videogames en geschikte hardware veel gamebedrijven momenteel recordomzetten opleveren, heerst er nog twijfel of de nieuwe spelconsoles van Sony en Microsoft ook verkoopsuccessen zullen zijn. Een van de redenen hiervoor is dat de bedrijven nog geen prijzen hebben aangekondigd voor hun consoles.

Bekijk hier de trailer van de PS5:

Er zullen twee versies verschijnen van de PlayStation, een met een UHD blu-raydrive en een zonder. Dat biedt Sony enige speelruimte wat de verkoopprijs betreft. Indien de versie zonder drive aanzienlijk goedkoper is, zou dit veel gamers kunnen overtuigen om die versie te kopen. Daarmee zijn deze gebruikers wel aangewezen op de officiële Playstation Store als enige bron voor game-aankopen. Daarmee zou Sony op de langere termijn eventuele verliezen door een lage prijs kunnen compenseren.

Concurrent Microsoft zal waarschijnlijk ook twee versies van zijn console aanbieden. De Xbox Series X is al aangekondigd en zit technisch gezien op een vergelijkbaar niveau als de Playstation 5. Microsoft zou ook werken aan een Xbox Series S met zwakkere hardware en waarschijnlijk voor een lagere prijs. Microsoft organiseert een Xbox Games Showcase-evenement op 23 juli 2020. Het is mogelijk dat deze versie van de console op dit evenement wordt aangekondigd.

 

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't 04/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

De nieuwe Microsoft Teams komt eraan en dit moet je erover weten

Tot nu toe waren er twee applicaties voor Microsoft Teams, maar daar komt binnenkort verandering in: Microsoft stopt met de client voor privégebruiker...

De nieuwe Intel Core i9-14900KS is uitgebracht en per direct verkrijgbaar

Als je bezig bent met een nieuwe pc samenstellen en graag de snelste desktopprocessor van Intel wilt, dan kun je nu kiezen voor de nieuwe Intel Core i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er