Sony Spresense ontwikkelboard voor IoT

Noud van Kruysbergen
0

De Sony Spresense is een compact development-board gebaseerd op Sony’s multicore-microcontroller CXD5602. Je kunt er IoT-applicaties mee ontwikkelen omdat hij wordt ondersteund door de Arduino IDE.

GPS is geïntegreerd, met ondersteuning voor GPS, QZSS en GLONASS. Daarnaast heeft de Sprecense mogelijkheden voor high-res audio en acht microfooninputs. Hij heeft geavanceerde 192 kHz / 24-bit audiocodecs en een versterker voor stereo audio-output.

Sony’s CXD5602 multicore microcontroller is een ARM Cortex-M4F 6-core met een kloksnelheid van 156 MHz. De Sprecense heeft 1,5 MB SRAM: 1.5 MB en 8 MB flashgeheugen. Het board is 20.6 bij 50 mm  groot.

De Sony Precense is te pre-orderen bij SOS Solutions. Er zijn ook meerdere uitbreidings-boards beschikbaar, waaronder een cameramodule.

 

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Goedkoop Raspberry Pi alternatief: Orange Pi Zero

De Raspberry Pi is een erg gunstig geprijsde minicomputer, maar het kan nog goedkoper. De Orange Pi Zero is met 10 euro opvallend goedkoop en de softw...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er