Sony investeert 250 miljoen dollar in Epic Games

Daniel Dupré
0

Sony heeft 250 miljoen dollar geïnvesteerd in ontwikkelingsstudio Epic Games. De bedrijven willen hun samenwerking in de toekomst intensiveren.

Unreal Engine 5 demo

(Bron: Epic Games)

Sony heeft voor 250 miljoen dollar aandelen gekocht in gameontwikkelaar Epic Games. De bedrijven kondigden dit aan in een gezamenlijk persbericht. Met de investering willen de bedrijven hun samenwerking verder intensiveren.

Volgens een bericht van VentureBeat heeft Sony nu 1,4% van de aandelen van Epic Games in handen –beduidend minder dan bijvoorbeeld het Chinese technologieconcern Tencent, dat in 2012 voor 330 miljoen dollar 40% van de aandelen heeft bemachtigd. Dat zou betekenen dat de waarde van Epic Games 17,86 miljard dollar bedraagt.

Sony en Epic Games werken al langer samen. Onlangs baarde een real-time demo van de door Epic Games ontwikkelde Unreal Engine 5 nog opzien. De demo draaide op Sony’s aankomende Playstation 5-gameconsole. Bij deze gelegenheid prees Epic Games CEO Tim Sweeney met name de ssd die in de PS5 zit.

Bekijk de Epic Games demo van Unreal Engine 5 op de Playstation 5:

 

De games van Epic, en dan met name de Battle Royale-shooter Fortnite, zijn voor verschillende gamingplatforms verschenen. Daar zou volgens VentureBeat ook niets aan veranderen, ook niet de investering van Sony. Epic-titels zullen daarom niet exclusief voor de Playstation verschijnen.

De samenwerking biedt Sony en Epic ook mogelijkheden buiten de pure gamecontent om. Epic Games is gestart met het tonen van films en concerten in Fortnite. Het is dan ook denkbaar dat in toekomst content van Sony’s dochterondernemingen Sony Pictures en Sony Music op het Epic-platform te zien of te horen zal zijn.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer game-nieuws lees je in c't magazine okt/2021

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

De verschillende manieren van een website maken uitgelegd

Je wilt een website maken voor jezelf of jouw bedrijf? Dat is niet zo moeilijk als je denkt.

GitHub CEO Chris Wanstrath: “The future of coding is no coding at all”

“The future of coding is no coding at all”, aldus Chris Wanstrath, CEO van GitHub. Een no-code platform biedt mogelijkheden om applicaties te ontwikke...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er