Sony introduceert draadloze noise cancelling headphone

Daniel Dupré
0
Sony WF-1000XM3

(Bron: Sony)

Sony heeft een nieuw draadloze in-ear headphone met noise cancelling toegevoegd aan zijn 1000X-familie koptelefoons, de WF-1000XM3.

De WF-1000XM3 beschikt over Sony’s Dual Noise Sensor-technologie. Twee microfoons vangen omgevingsgeluid op, waarna het geluid wordt geanalyseerd in een ingebouwde chip. Deze creëert een omgekeerde geluidsgolf om storende achtergrondruis te neutraliseren.

Sony WF-1000XM3

(Bron: Sony)

De DAC en versterker in de chip van de WF-1000XM3 zorgen voor een 24-bit verwerking van het geluid. Met de Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX) moet de koptelefoon gecomprimeerde muziekbestanden opschalen, waarmee Sony het geluid wil optimaliseren.

In de koptelefoon zit een nieuw ontwikkelde bluetooth-chip waarmee een simultane links/rechts bluetooth-overdracht mogelijk is. Zo ontvangen beide dopjes op hetzelfde moment audiocontent. De in-ears worden geleverd met meerdere maten oordopjes, zodat gebruikers een pasmaat vinden die geschikt is voor hun oor.

Sony WF-1000XM3 case

(Bron: Sony)

Volgens Sony gaat een volle accu tot 24 uur mee met noise cancelling ingeschakeld. Hij wordt geleverd in een compacte case die tevens als oplader fungeert. Ook heeft hij een snellaadfunctie die binnen 10 minuten laden een accuduur 90 minuten moet opleveren. Het oplaaddoosje is uitgerust met NFC zodat snel en eenvoudig verbinding kan worden gemaakt.

Via een touchpad op een van de oordopjes kan de noise cancelling worden uitgeschakeld en de microfoon geactiveerd om een gesprek te voeren. Met deze aanraakfunctie kun je ook naar het volgende nummer springen, het volume regelen en een inkomend telefoongesprek beantwoorden. Ook is de WF-1000XM3 compatibel met Google Assistant, zodat je met spraakcommando’s je Android-smartphone kunt aansturen.

De Sony WF-1000XM3 is verkrijgbaar in zwart of zilver. Hij is vanaf augustus 2019 in de Benelux beschikbaar voor een adviesprijs van €250.

 

Meer interessante hardware nieuwtjes lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er