Sony introduceert draadloze noise cancelling headphone

Daniel Dupré
0
Sony WF-1000XM3

(Bron: Sony)

Sony heeft een nieuw draadloze in-ear headphone met noise cancelling toegevoegd aan zijn 1000X-familie koptelefoons, de WF-1000XM3.

De WF-1000XM3 beschikt over Sony’s Dual Noise Sensor-technologie. Twee microfoons vangen omgevingsgeluid op, waarna het geluid wordt geanalyseerd in een ingebouwde chip. Deze creëert een omgekeerde geluidsgolf om storende achtergrondruis te neutraliseren.

Sony WF-1000XM3

(Bron: Sony)

De DAC en versterker in de chip van de WF-1000XM3 zorgen voor een 24-bit verwerking van het geluid. Met de Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX) moet de koptelefoon gecomprimeerde muziekbestanden opschalen, waarmee Sony het geluid wil optimaliseren.

In de koptelefoon zit een nieuw ontwikkelde bluetooth-chip waarmee een simultane links/rechts bluetooth-overdracht mogelijk is. Zo ontvangen beide dopjes op hetzelfde moment audiocontent. De in-ears worden geleverd met meerdere maten oordopjes, zodat gebruikers een pasmaat vinden die geschikt is voor hun oor.

Sony WF-1000XM3 case

(Bron: Sony)

Volgens Sony gaat een volle accu tot 24 uur mee met noise cancelling ingeschakeld. Hij wordt geleverd in een compacte case die tevens als oplader fungeert. Ook heeft hij een snellaadfunctie die binnen 10 minuten laden een accuduur 90 minuten moet opleveren. Het oplaaddoosje is uitgerust met NFC zodat snel en eenvoudig verbinding kan worden gemaakt.

Via een touchpad op een van de oordopjes kan de noise cancelling worden uitgeschakeld en de microfoon geactiveerd om een gesprek te voeren. Met deze aanraakfunctie kun je ook naar het volgende nummer springen, het volume regelen en een inkomend telefoongesprek beantwoorden. Ook is de WF-1000XM3 compatibel met Google Assistant, zodat je met spraakcommando’s je Android-smartphone kunt aansturen.

De Sony WF-1000XM3 is verkrijgbaar in zwart of zilver. Hij is vanaf augustus 2019 in de Benelux beschikbaar voor een adviesprijs van €250.

 

Meer interessante hardware nieuwtjes lees je in c't dec/2019

Deel dit artikel

Lees ook

Winactie: Logitech Pro Keyboard t.w.v. €130

Tijd voor de aftrap van een maand lang prijzen weggeven: tot 16 december  houden we twee winacties per week! De eerste winactie van de week start op m...

Eerste Intel-NUC’s met 6-core-processors in de startblokken

Intels NUC10-generatie Frost Canyon moet in december 2019 verschijnen en voor het eerst 64 GB DDR4-RAM ondersteunen.

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er