Sony Bravia AG9 MASTER-serie OLED

Daniel Dupré
0

Sony heeft zijn nieuwe serie Bravia 4K HDR OLED AG9-tv’s aangekondigd. De tv zal in een 55-, 65-, en 77-inch-model verschijnen. Met deze schermen uit Sony’s Master-serie moeten thuisgebruikers een scherm in huis halen dat de beeldkwaliteit evenaart van professionele referentiemonitoren die filmstudio’s gebruiken om hun films te bewerken en bekijken.

Sony A9G

Bron: Sony

 

De AG9 produceert 4K HDR beelden. In de tv werkt de X1 Ultimate beeldprocessor van Sony. Daarmee moet het OLED-scherm een brede kijkhoek, goed contrast en diepe zwartwaarden halen. Dat laatste werkt met OLED over het algemeen erg goed, omdat de individueel oplichtende pixels bij zwarte beeldelementen gewoon helemaal uitgeschakeld kunnen worden. Ook moet de processor volgens Sony zorgen voor een betere weergave van SD- en HD-content zodat deze 4K HDR content benadert.

Sony heeft ook een technologie in de AG9 geïntegreerd die het bedrijf de Pixel Contrast booster noemt. Deze techniek moet de beeldkwaliteit van de AG9 tillen naar het niveau van professionele referentiemonitors. Daarnaast biedt de tv onder andere een Netflix Calibrated Mode. Deze modus is ontwikkeld in samenwerking met Netflix, met ook hier weer het doel om de beeldkwaliteit dusdanig te verbeteren om de kwaliteit van het bronmateriaal zo goed mogelijk te benaderen.

De AG9 is voorzien van het Acoustic Surface Audio+ geluidssysteem, de techniek van Sony waarbij het geluid wordt gegenereerd doordat het hele scherm te laten resoneren.

De AG9 draait op Android. Hiervoor zijn apps verkrijgbaar om video’s te streamen zoals Google Play, Netflix, YouTube, NLZiet, Videoland, Pathé Thuis en andere. Met Google Assistant kan de tv ook met de stem worden bediend.

De 55- en 65-inch-versies van de AG9 zullen begin juni verkrijgbaar zijn in de Benelux voor een adviesprijs van respectievelijk €2999 en €4099. Het 77-inch model zal vanaf eind juni beschikbaar zijn voor een adviesprijs van €9499.

 

Sony A9G

De Bravia oled Master Series AG9. (Bron: Sony)

 

 

Meer interessante nieuwtjes vind je in c't sep/2020

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Lees ook

Voyager 1 bereikt 150 keer de afstand van de zon tot de aarde

De NASA-sonde Voyager 1 is inmiddels meer dan 150 keer zo ver van de zon verwijderd als onze aarde, zo blijkt uit gegevens van NASA. De sonde heeft in...

Edge crasht met Google als zoekmachine

Gebruikers van Microsofts Browser Edge waarbij Google als standaard zoekmachine is ingesteld, hebben gemeld dat de browser daardoor crasht.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er