Smartwatch-pionier Pebble stopt

Redactie
0

Fabrikant van smartwatches Pebble is per direct gestopt met het produceren en verkopen van hardware. Dit liet het bedrijf begin december in een mail aan zijn klanten weten. Pebble-modellen die in omloop zijn, zullen blijven werken, aldus de mail.

In een blogpost van Pebble met als titel “Pebble’s Next Step” is te lezen dat het bedrijf de deuren sluit om verschillende redenen. Deze worden overigens niet gespecificeerd. Delen van het bedrijf worden overgenomen door Fitbit, fabrikant van activity-trackers. De Pebble 2 met hartslagmeting- en fitness-functies was het laatste product van het bedrijf. Dit project is per direct gestaakt.

Volkomen onverwacht

Dat het niet best gaat met de smartwatch-markt was al langer duidelijk. Maar dat de populaire Pebble zo plotseling en onverwachts het bijltje erbij neerlegt is wel even schrikken. Het bedrijf was als smartwatch-pionier begonnen op Kickstarter en werd een groot succes. De betaalbare Pebble-horloges hebben een grote fanbase en ontwikkelaarscommunity opgebouwd. Hierdoor zijn er veel verschillende apps voor de horloges beschikbaar.

Uit het lijstje van belangrijke punten in de blogpost is na de eerste geruststellende woorden de volgende regel wel een beetje verontrustend: “Pebble functionality or service quality may be reduced in the future”. Vandaar dat het goed is om te weten dat er door de community al gewerkt is aan een alternatief, Gadgetbridge, zodat je de hardware ook in de toekomst kunt blijven gebruiken.

pebble

De Pebble 2 met hartslagmeting- en fitness-functies stond al op Kickstarter, maar is ook stopgezet.

Meer over

Smartwatches

Deel dit artikel

Lees ook

Copilot+-laptops op ARM-cpu’s van diverse fabrikanten aangekondigd

Microsoft stimuleert de verspreiding van Windows op ARM-cpu's meer dan ooit tevoren. Vrijwel alle grote fabrikanten hebben al AI-laptops met Microsoft...

Logitech MeetUp 2 gelanceerd voor vergaderingen in huddle rooms

We ontvingen een exclusieve uitnodiging voor een persbijeenkomst op 14 en 15 mei bij het kantoor van Logitech in Cork, Ierland. Wij kregen als een van...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er