Skype vervangt Live Messenger

Alieke van Sommeren
0

Skype logoNadat er de afgelopen dagen op het web al veel geruchten circuleerden, is het nu bevestigd door Microsoft: Windows Live Messenger wordt vervangen door Skype. De back-end van Live Messenger, bij veel mensen nog bekend onder de oude naam MSN Messenger, is al enige tijd geïntegreerd in Skype, waardoor de complete overstap niet veel extra werk met zich meebrengt. De overstap zou al in het eerste kwartaal van 2013 gerealiseerd moeten worden.

De voordelen van de integratie zijn ondere andere een bredere ondersteuning van platforms, één centrale plek voor chatten, videobellen (mobiel, met je Facebook contacts en groepen) en bellen naar vaste en mobiele nummers. Je kunt je bestaande Skype- en Live Messenger-account samenvoegen tot een Microsoft-account, dat op zijn beurt weer o.a. wordt geïntegreerd in Windows 8.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
DEPREEU
Lezer
DEPREEU

Het lukt me niet meer om Skype te downloaden na verwijdering van mijn pc. Ik heb nog wel beltegoed op Skype. Wat nu?