‘Site isolation’ voor Firefox op komst

Alieke van Sommeren
0

Mozilla sleutelt aan site isolation voor de browser Firefox. Het werk aan beschermende maatregel bevindt zich nog wel in de beginfase.

Met site isolation krijgt elke losse pagina of domein een eigen proces toegewezen. Zo wordt het stelen van gegevens via een kwaadaardige site binnen hetzelfde proces onmogelijk. De bescherming moet helpen tegen aanvallen als Spectre. Een van de lastige punten is het terugschroeven van het geheugengebruik van de browser. Chrome meldt dat bij zijn site isolation er tot 13 procent meer geheugen wordt geslurpt.

Tijdje geïsoleerd

Sinds vorig jaar december heeft Google in zijn browser Chrome (versie 63) site isolation ingebouwd. Gebruikers van Chrome 67 hebben 99 % kant op ingeschakelde site isolation. Mozilla’s knutselwerk aan de eigen site isolation heeft als projectnaam Project Fission gekregen. En het werken aan het terugdringen van het geheugengebruik wordt onder de toepasselijke naam Fission MemShrink uitgevoerd. Een deadline voor de nieuwe functie is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er