SimCity in het echt

Noud van Kruysbergen
0

ittybloxDe Nederlandse Start-up Ittyblox print en verkoopt miniatuurgebouwen voor architecten en liefhebbers over de hele wereld. De gebouwen worden gemaakt op een schaal van 1:1000. Met de huizen, kantoren, winkelcentra, torenflats en historische gebouwen uit steden als New York, Chicago en Londen kun je complete wijken en steden in ‘het echt’ als maquette nabouwen.

Het printen in 3D-fullcolor gebeurt op bestelling door de voormalige Philips spin-off Shapeways. Zo’n beetje iedere week wordt er een nieuw gebouw aan de collectie toegevoegd. Ittyblox maakt gebruik van Kickstarter voor het uitbrengen van bijzondere gebouwen. Na een succesvolle campagne voor het Flatiron-building uit New York is momenteel een heuse Amsterdamse set aan de beurt. Het vereiste bedrag is al binnen, maar de campagne is nog volop in gang.

Het bedrijfsmodel van Ittyblox lijkt het hedendaagse antwoord op de problemen van veel huidige hobbybedrijven met traditionele productieprocessen, fabrieken, grote oplages en verkoop via retailers.

Deel dit artikel

Lees ook

MSI Experience Day op 14 december – bestel nu je tickets

Dit jaar wordt de MSI Experience Day gehouden in Pathé Nijmegen. Het belooft weer een bijzonder leuke dag te worden voor gamers en creators: je kunt k...

Winactie: Logitech Pro Keyboard t.w.v. €130

Tijd voor de aftrap van een maand lang prijzen weggeven: tot 16 december  houden we twee winacties per week! De eerste winactie van de week start op m...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er