SimCity in het echt

Noud van Kruysbergen
0

ittybloxDe Nederlandse Start-up Ittyblox print en verkoopt miniatuurgebouwen voor architecten en liefhebbers over de hele wereld. De gebouwen worden gemaakt op een schaal van 1:1000. Met de huizen, kantoren, winkelcentra, torenflats en historische gebouwen uit steden als New York, Chicago en Londen kun je complete wijken en steden in ‘het echt’ als maquette nabouwen.

Het printen in 3D-fullcolor gebeurt op bestelling door de voormalige Philips spin-off Shapeways. Zo’n beetje iedere week wordt er een nieuw gebouw aan de collectie toegevoegd. Ittyblox maakt gebruik van Kickstarter voor het uitbrengen van bijzondere gebouwen. Na een succesvolle campagne voor het Flatiron-building uit New York is momenteel een heuse Amsterdamse set aan de beurt. Het vereiste bedrag is al binnen, maar de campagne is nog volop in gang.

Het bedrijfsmodel van Ittyblox lijkt het hedendaagse antwoord op de problemen van veel huidige hobbybedrijven met traditionele productieprocessen, fabrieken, grote oplages en verkoop via retailers.

Deel dit artikel

Lees ook

Winstgevend kwartaal voor Lenovo dankzij desktops

Een onverwachts groei in de verkoop van computers heeft ervoor gezorgd dat Lenovo het afgelopen kwartaal een hoge omzet wist te behalen. De reden hier...

Asus komt met 4K-monitor van 43″ met FreeSync2 & HDR

De ASUS ROG Strix XG438Q is duidelijk serieus: 43" groot, een 4K-resolutie en HDR. En dan ook nog eens met een refreshrate van 120 Hz en FreeSync2.

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er