SimCity in het echt

Noud van Kruysbergen
0

ittybloxDe Nederlandse Start-up Ittyblox print en verkoopt miniatuurgebouwen voor architecten en liefhebbers over de hele wereld. De gebouwen worden gemaakt op een schaal van 1:1000. Met de huizen, kantoren, winkelcentra, torenflats en historische gebouwen uit steden als New York, Chicago en Londen kun je complete wijken en steden in ‘het echt’ als maquette nabouwen.

Het printen in 3D-fullcolor gebeurt op bestelling door de voormalige Philips spin-off Shapeways. Zo’n beetje iedere week wordt er een nieuw gebouw aan de collectie toegevoegd. Ittyblox maakt gebruik van Kickstarter voor het uitbrengen van bijzondere gebouwen. Na een succesvolle campagne voor het Flatiron-building uit New York is momenteel een heuse Amsterdamse set aan de beurt. Het vereiste bedrag is al binnen, maar de campagne is nog volop in gang.

Het bedrijfsmodel van Ittyblox lijkt het hedendaagse antwoord op de problemen van veel huidige hobbybedrijven met traditionele productieprocessen, fabrieken, grote oplages en verkoop via retailers.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Alleen vandaag & morgen nog de nieuwe ChatGPT special mét gratis verzending

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er